Annons:

Sök

Annons:

Wigley efter tunga derbyförlusten:

Mattias Wigley med sänkt huvud efter derbyförlusten. Foto: Ossian Mathiasson

Wigley efter tunga derbyförlusten: "Har inte råd med det"

Tappad 2-0-ledning och förlust i länsderbyt mot Nybro Vikings. Det blev inte tio raka segrar för Vimmerby Hockey.
– Vi gör inte det som krävs över 60 minuter, säger Mattias Wigley. 

Annons:

Efter 20 minuters spel såg Vimmerby ut att ha god kontroll på derbyt mot Nybro Vikings. Ledning med 2-0 och på god väg mot den tionde raka segern i Allettan.

Men Nybro vände på steken i den andra akten och tog hem mittperioden med 3-0. 

– Andra perioden straffar oss hårt. Man har inte råd med det mot så här bra motstånd. Vi slarvar alldeles för mycket med pucken och är för klena i duellerna och för klena med pucken. De får skölja över oss gång efter gång och får momentum där. Det är inte så att de spelar ut oss med sin kreativitet, utan det är mer att vi ger bort pucken och ger Nybro lägen att göra mål. De sätter sina chanser och så är det, säger VH-centern Mattias Wigley.

Han tycker annars att det kändes stabilt efter den första akten.

– Vi gör en jättebra period och tar tag i taktpinnen direkt. Vi får 2-0 med oss och då kändes det stabilt. Men Nybro är ett skickligt lag offensivt och när vi inte får ut pucken ur egen zon blir vi tillbakatryckta och det resulterar i baklängesmål. Vi gör dem deras mål känns det som. 

Bryr man sig om att det inte blev tionde raka eller är det bara vi inom media som fokuserar på det?

– Det är kul att vinna varje match förstås, men det är en match i taget som gäller. Vi åker inte runt och tänker på att vi ska ta tionde raka eller så. Det handlar om varje match och att göra det som krävs och vi gör det inte som krävs över 60 minuter. 

Såg inte Helge

Vimmerby skapade en mängd kvitteringschanser i tredje perioden. En av de bästa chanserna fick Mattias Wigley, men skottet gick högt över. En passning till Helge Holmstrand där borde ha betytt 3-3. 

– Det går rätt fort där och man är sugen, det var inget jag tänkte på där och då. Men ett sånt läge ska sitta på mål i alla fall. Det är ett slarvigt avslut av mig, det är bara att bryta ihop och komma igen. 

Vad är det som gör att ni inte får in kvitteringen?

– Det är tillfälligheter. Alla vill sätta dit den när man får chanserna, men ibland sitter den inte. Vi rycker upp oss i tredje och skapar en hel del lägen att kvittera, men pucken vill inte in. 

Wigley om uppgifterna

Mattias Wigley säger att Nybro är i toppen av en anledning.

– Det är ett bra, stabilt lag som är väldigt skickliga offensivt. Får de tid i anfallszon är de skickliga, men jag tycker att de är lite svagare defensivt. Men de är i toppen av en anledning. 

För ett antal veckor sedan kom tidningsuppgifter om att Wigley redan är klar för Västerviks IK till nästa säsong. Det är inget som påverkar honom, säger han.

– Absolut inte. Jag har ingen aning var det kommer från över huvud taget. Det blir väl mest en kul grej, de retas lite, men det är inget klart och den här säsongen och VH är vad som gäller för mig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: