VH:s svit knäcktes i mittperioden:

Phil Horskys Vimmerby förlorade för första gången på tio matcher. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s svit knäcktes i mittperioden: "Behöver inte snacka om hur dyrt deras lag är"

Vimmerby Hockeys segersvit bröts i toppmatchen mot Nybro Vikings. Tre insläppta mål i andra perioden blev VH:s fall.
– Vi var inte tillräckligt tuffa och lite för mjuka framför kassen, säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey svarade precis som många gånger tidigare för en stark första period och skaffade sig en 2–0-ledning efter 20 minuters spel i toppmatchen mot Nybro Vikings.

VH inledde även mittperioden på ett piggt sätt innan Nybro Vikings fick kontakt med en reducering efter 22.53.

Stärkta av reduceringen växte Nybro in i matchen och lyckades både kvittera och ta ledningen i mittperioden. Vimmerby reste sig i sista perioden och hade ett par gyllene kvitteringslägen men det ville sig inte. Nybro avgjorde med 4–2 i öppen bur.

– Tufft, men det var en bra och ganska jämn match. Vi hade bra kontroll i första perioden och började bra i andra perioden med många bra chanser till att leda med större siffror. Sedan var vi inte tillräckligt tuffa och lite för mjuka framför kassen. Vi spelade inte klart situationerna och det är synd att vi var för mjuka. Nybro är tunga och skickliga, framför allt framför kassen. Det var skillnaden i andra perioden, säger Phil Horsky.

"Slog icing tio gånger"

Trots att VH tappade sin 2–0-ledning till underläge med 2–3 i andra perioden kom laget tillbaka starkt i avslutningsperioden.

– Jag sa till grabbarna att det var en utmaning, en challenge. Det är kanske bra att det händer nu, då ser vi vad som är i oss. Vi kom tillbaka starkt i tredje perioden så det var kul att se och det är något som vi tar med oss, säger han och fortsätter:

– Nybro gjorde inget för att det skulle bli spel i tredje, de chippade ut och slog pucken till icing tio gånger och då blir det en sån match. Det blir tufft när de backar hem med fem killar.

Horsky tycker att hans lag hade många chanser till att få in 3–3 i tredje perioden.

– Jag är stolt över hur vi svarade i tredje perioden. Vi ska analysera matchen och andra perioden där det finns mycket som vi kan göra bättre. Vi vet att vi kan slå dem. Det såg vi i dag, men det är små marginaler som avgör. Vår styrka är att vara tajta och starka i skottområdet framför mål, men Nybro gjorde både tvåan och trea där. Vi var lite för mjuka samt att de är ett bra hockeylag så det är inget snack.

"De hade problem med oss"

VH har förlorat samtliga fyra möten mot Nybro under årets säsong.

Hur bra är dem?

– Vi behöver inte snacka om hur hårt de satsar och hur dyrt deras lag är så det är ett bra hockeylag. Jag tycker att vi hade bra rörelse i anfallszon under stora delar av matchen och skapade stora chanser. De hade problem med oss så det tar vi med oss. Det ger en bra känsla.

Vimmerby ligger alltjämt i serietopp, en poäng före Nybro som jagar och har spelat tre matcher färre än VH.

– Nu har vi inte förstaplatsen i våra egna händer. Nu gäller det att vi förbereder oss för de två kommande matcherna. Det blir lika tufft mot KHK på söndag. Nu kan vi vila lite grann och förbereda oss i lugn och ro. Det har varit mycket bortamatcher med lite sömn. Vi gav oss chansen att vinna i dag. Vi lyckades inte gå hela vägen men det var mycket som var bra.