Västervik förlorade stökiga derbyt – fina sviten över

Emil Georgsson och Mattias Karlin var inte särskilt nöjda med domarinsatsen i kväll. Foto: Arkivbild

Västerviks fina segersvit stannade på fem matcher. I kväll blev det förlust med 4-2 mot Vita Hästen efter en stökig tillställning som innehöll mycket känslor.

Västervik fick en kanonstart på derbyt i Norrköping. Vita Hästens målvakt, Christian Engstrand lyckades inte hålla pucken mellan sina armar och Marcus Westfält kunde trycka in 0-1 till gästerna. Direkt efter målet drog Västervik på sig två raka utvisningar. Den sista drabbade Connor Jones som åkte ut på “late hit” och kanadensarens tackling väckte mycket känslor i matchen.

Det drog hemmalaget mest fördel av, när Anton Danielsson kunde kvittera direkt efter att Västervik blev fulltaliga. Några minuter senare skulle även 2-1 komma via Mark Mcneill som kunde sätta pucken rakt i krysset bakom Daniel Marmenlind. Efter de två snabba målen fick hemmalaget medvind och hade tagit över kommandot i första perioden. Västervik hade svårt att hitta rytmen då man fick spendera mycket tid i utvisningsbåset.

Lagstraff gav mål

Derbykänslorna höll även i sig i den andra perioden. Det började med att Viktor Liljegren och Alex Brännstam bestämde sig för att ha lite kramkalas. Hemmalaget fortsatte ha momentumet i matchen, medan Västerviks bekymmer med att hålla sig på banan kvarstod. Innan periodens slut hade smålandslaget dragit på sig sex raka utvisningar.

Ledarna och spelarna i bortalaget visade verkligen sitt missnöje mot domarna, och det straffade sig när man åkte ut för snack. Vita Hästen utökade sin ledning till 3-1 i powerplay, när William Fällström krigade åt sig pucken i slottet och kunde jubla mot den lilla klacken som var på plats.

Segersviten över

Västerviks fokus i den tredje perioden var att hitta tillbaka till sitt spel, efter all tid i utvisningsbåset. När halva perioden var spelad, var det dags för VIK att få spela powerplay. Och det blev utdelning direkt när Ryan Gropp kom helt fri på ena kanten och kunde ge sitt lag hopp inför slutminuterna.

Efter kanadensarens 3-2-mål fick Västervik mer energi och tryckte på för en kvitteringspuck. Men mer än så blev det inte. Istället kunde Marcus Eriksson avgöra matchen med mål i öppen kasse efter en dramatisk avslutning.