Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
PERSSON RASAR MOT DOMSLUTET – HÄR ÄR UTVISNINGEN

Här är matchstraffet på Johan Schreiber där han får en tackling i ryggen och faller till isen. Foto: Skärmdump

PERSSON RASAR MOT DOMSLUTET – HÄR ÄR UTVISNINGEN

Vimmerbys Johan Schreiber fick matchstraff för slashing. En slashing som aldrig skedde, visar filmbevis.
– Det är svagt, det är pinsamt, rasar Vimmerbys sportchef Morgan Persson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Rutinerade Daniel "Trucken" Karlsson Törnroos hade strax dessförinnan fått matchstraff för en situation som skedde när han var i båset. Vimmerby hann spela nästan fyra minuter i fem mot fyra utan att kvittera innan domarna hittade en ny utvisning.

Få förstod någonting, men VH:s Johan Schreiber fick matchstraff för slashing. En slashing som aldrig skedde, visar filmbevis.

– Det är det som ligger närmast på näthinnan, att de gissar till sig ett matchstraff, som inte är det. Trojaspelaren förstärker och lurar domaren, säger sportchefen Morgan Persson.

Vad tänker du om att det blir matchstraff när du sett klippet?

– Det är svagt, det är pinsamt. I en avgörande match till kvalserien står tre domare och gissar. Det är så svagt. Sedan måste man försöka vara nyanserad, det är inte där vi förlorar matchen. Vi förlorar den i andra perioden där vi alibispelar för mycket och lämpar över problemet till varandra. Vi ser lite ängsliga ut, men det är femman som ligger närmast på näthinnan.

Vad säger domarna till er?

– De lägger sig platta och ber om ursäkt. Det är ett felbeslut på isen, de gissar och tror att det är slashing. Vad fan ska man göra åt det nu? Det hjälper inte nu. Man försöker prata, men man blir nästan mer förbannad när de erkänner att det är ett felbeslut. Det känns skit. Matchen är körd och Troja vann.

"Jävligt tungt"

Efter utvisningen kunde Troja spela bort stora delar av matchen utan att Vimmerby fick chansen att forcera för ett 4-4-mål. 

– Att bli så otroligt straffad i en sån här match... Det är tungt, det är jävligt tungt, säger Persson och fortsätter:

– Men vi har själva chansen i fem mot fyra i fem minuter och skapar nästan ingenting. Men solen går upp i morgon också. Det är en ny säsong runt hörnet. 

Hur tänker du med den befintliga truppen?

– Jag vill behålla stora delar förstås, men jag vet hur verkligheten ser ut när man gör en bra säsong och många har gjort framträdande prestationer. Då blir de intressanta för lag högre upp, men stommen vill vi behålla. 

Har du diskuterat något med Phil Horsky?

– Vi har inte börjat prata än, vi har låtit det vara. Vi ska träffas nästa vecka.

Vår tidning gav domarna chansen att kommentera situationen och kritiken efteråt, men de ville inte ställa upp på en intervju. Här nedan kan du se ett klipp på utvisningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: