Annons:

Sök

Annons:

Med nytt fälgmärke ska Victor Karlsson försvara andraplatsen

Victor Karlsson, Vimmerby MS, är rejält revanschsugen med nytt fälgmärke inför SM-deltävlingen Snapphanerallyt som körs fredag och lördag. Foto: Privat.

Med nytt fälgmärke ska Victor Karlsson försvara andraplatsen

Victor Karlsson, Vimmerby MS, är rejält revanschsugen efter fälgfadäsen i South Swedish Rally.
Med ett annat fälgmärke och taggad som en rosenbuske tänker Victor ta upp fajten i SM-deltävlingen i Hässleholm, Snapphanerallyt, i helgen.
– Förra veckan gick omkring och var förbannad över den missade andraplatsen i Älmhult. Nu har jag lugnat ner mig och är helt fokuserad på Snapphanerallyt, säger Victor Karlsson.

Annons:

Victor Karlsson hade problem med fälgarna redan i SM-deltävlingen i Kil, där han fick en helt omotiverad punktering på tredjesträckan på ena bakhjulet men klarade sig imål på sträckan. Victor slutade trots det tvåa i klassen och fick fyra poäng med sig från power stage.

I Älmhult gjorde Victor en fantastisk uppkörningen efter den dåliga tiden på fredagens störtregnsträcka där Victor slutade nia i klassen. Victor körde upp placering efter placering på lördagen och låg tvåa inför sista sträckan.

Förbannad och bitter

Då hände det igen. Ena bakfälgen sprack med punktering som följd. Det gjorde att Victor tappade och slutade sexa i klassen.

– Då var jag inte glad. Jäklar så bittert det kändes när vi hade chansen att dra ifrån i sammandraget i klassen. Jag var inte av vägen eller emot något med hjulen utan det var rent materialfel.

– Jag har skickat tillbaka och reklamerat fälgarna och bytt till ett annat märke nu till Snapphanerallyt. Jag är glad att vi lyckades behålla andraplatsen i sammandraget, men nu är det riktigt tätt bakom oss, säger Victor Karlsson.

Ledaren i den nationella 2 wd klassen är Patrik Flodin från Ilsbo MK med sin supervassa Volvo 940. Patrik kan säkra SM-guldet i helgen.

– Målet är att vi ska ta hem andraplatsen och den kapaciteten har vi, säger Victor.

Tävlingen inleds på asfalt och gatsten

Tävling inleds med en publiksträcka inne på Garnisonen i Hässleholm. Det är ingen grussträcka utan en sträcka av blandat hårt underlag, asfalt, betong och gatsten, på 5 kilometer som vi ska köra två gånger.

– Här gäller det att tidsmässigt vara med. Vi körde Snapphanerallyt senast 2018 och då gjorde vi bra ifrån oss på den sträckan, minns Victor.

På lördag körs de övriga sex specialsträckorna som avslutas med power stage på den så kallade Hovdalssträckan. En sträcka som gillas av deltagarna. Totalt är det 7 mil specialsträckor på lördag.

På hugget direkt på lördag

– På lördag gäller det att vara med direkt. Det är fina vägar runt Hässleholm och sistasträckan är häftig. Den är snabb och med en del kraftiga uppförsbackar. Men vi har inte bil för att hänga med förare som Patrik Flodin. Han har mer kraft i sin Volvo och kommer upp i högre hastighet.

– Men sammantaget siktar vi på att sluta minst tvåa i klassen och att försöka spöa Flodin på någon av sträckorna igen. Vi slog honom på en sträcka i South Swedish Rally, säger Victor Karlsson.

Rally-SM avslutas i Skillingaryd med Göhlins Skilling 500 om två veckor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: