Annons:

Sök

Annons:

VMS gjorde nytt jätteresultat under 2017: ”Tjänar bra på stora tävlingar”

Semesterracet är Vimmerby MS stora kassako. Foto: Linus Johansson

VMS gjorde nytt jätteresultat under 2017: ”Tjänar bra på stora tävlingar”

Vimmerby MS redan starka ekonomi blev ännu starkare under 2017. På klubbens årsmöte redovisades ett plusresultat på 664 627 kronor.
– Vi tjänar bra på stora tävlingar, men samtidigt tar vi en stor risk, säger VMS-ordförande Roger Karlsson.

Annons:

Verksamhetsåret 2016 gjorde Vimmerby MS ett av sina bästa ekonomiska resultat på länge. Då gick klubben plus med nästan en miljon kronor. 942 960 kronor för att vara exakt.

2017 gick inte lika bra ekonomiskt. Men klubben visar ändå upp imponerande siffror som många idrottsklubbar inte ens vågar drömma om. Eller vad sägs om ett plusresultat på 664 627 kronor?

– Det gick bra 2017 också, konstaterar Roger Karlsson, som omvaldes på ordförandeposten på klubbens årsmöte.

Rallyt gick sämre 2017

VMS stora kassako är förstås folkracetävlingen Semesterracet.

– Det är vår överlägset största inkomstkälla. Överlag får vi rätt bra med pengar över på våra folkracetävlingar. Det är ingen hemlighet att vi tjänar bra på stora tävlingar, men samtidigt tar vi en stor risk. Det kan komma ett år då Semesterracet regnar bort och då gäller det att vi har pengar att ta av.

Under 2018 kommer VMS dessutom att arrangera klassiska Novemberkåsan i enduro samt vara medarrangör i Midnattssolsrallyt för tredje året i rad.

– När det gäller Midnattssolsrallyt gjorde vi ett betydligt sämre plusresultat 2017 än vad vi gjorde 2016. Vi tappade en hel del på programförsäljningen i och med att den första sträckan kördes i Hultsfred, säger Roger Karlsson.

Inställda tävlingar

I år bör Vimmerby MS kunna göra sig en hacka även på Novemberkåsan.

– Det beror på vad man gör det till. Vi måste försöka dra in en del sponsorer till exempel. Efter tävlingen kommer det också kostnader för att återställa vägar och så vidare, det är ett litet lotteri.

VMS har fått en tuff start på tävlingsåret då vädret tvingat klubben att ställa in både Påskracet i folkrace och rallytävlingen Mikael Johanssons minne.

– Det innebär ett ekonomiskt tapp, konstaterar Roger Karlsson.

Förbättringar på anläggningen

I styrelsen blev det små förändringar under årsmötet. Lukas Jälmestedt lämnade styrelsen medan Emilie Strid valdes in som sekreterare.

Roger Karlsson berättar att anläggningen Gnagaredalen kommer att förbättras ytterligare under våren och sommaren.

– Vi har precis börjat bygga ut depåkiosken. Framförallt är det för att ge de som jobbar där under Semesterracet en bättre arbetsmiljö. Jag skulle tro att den satsningen hamnar på 350 000 kronor plus moms. Sen har det byggts en stuga för sjukvårdarna som ska stå vid startplattan för folkracebanan, berättar Roger Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: