Annons:

Sök

Annons:

Victor premiärtävlade i nya bilen – tuff SM-klass väntar

Victor Karlsson har tävlingsdebuterat i sin nya bil. Foto: Hans Edvardsson

Victor premiärtävlade i nya bilen – tuff SM-klass väntar

Det blir mycket nytt för rallyföraren Victor Karlsson från Järnforsen i år. Karlsson, som tävlar för Vimmerby MS, har bytt både bil och SM-klass.
– Vi får se hur långt vi räcker till i den tuffa klassen, säger Victor Karlsson.

Annons:

Tillsammans med kartläsaren Jonas Magnér satsar Victor Karlsson mot SM 2019 i en ny bil. Forden är borta och istället kommer Karlsson att ratta en lite äldre Toyota Corolla i klassen Trimmat 2wd.

– Det skiljer nästan 70 hästkrafter mot Forden. Toyotan är väldigt konkurrenskraftig och vi ser fram emot ett läraoår i den supertuffa klassen Trimmat 2wd i SM. Vi kommer inte att starta säsongen med några större mål utan vi får se hur långt vi räcker till i den tuffa klassen, säger Victor Karlsson.

Fick problem med bromsarna

Den gångna helgen genomförde Karlsson/Magnér den första tävlingen i nya bilen. Då handlade det dock inte om en SM-tävling.

Tävlingen, som går under namnet Finnskogsvalsen, kördes i värmländska Torsby och gick över fem specialsträckor, två på förmiddagen och tre i mörker på eftermiddagen.

Victor Karlsson startade tävlingen bra och låg efter de två första specialsträckorna på en fin tredjeplats i den 2-hjulsdrivna klassen bakom Kristian Johansson och Andreas Levin.

– Men på sträcka tre stötte vi på en del problem då vi fick bekymmer med bromsarna och blev tvungna att stanna på sträckan och reparera i 21 minuter. Tråkig avslutning på en lyckad inledning. Bilen känns riktigt bra att köra och det kändes som vi hittade en fin känsla snabbt, säger Victor Karlsson.

Premiären i rally-SM körs den 26 januari då Bergslagsrallyt avgörs i Ludvika.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: