Annons:

Sök

Annons:

Lyckad SM-start för Loord – fick bryta finalheatet

Richard Loord gjorde en bra första SM-tävling i drifting och slutade trea. Foto: Ossian Mathiasson

Lyckad SM-start för Loord – fick bryta finalheatet

Richard Loord tävlar i år för första gången i SM i drifting och första deltävlingen blev på det stora hela lyckad. Han slutade trea i sammanställningen och plockade in 92 poäng.
– Det gick grymt bra för mitt team, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter ett lyckosamt fjolår med en tiondeplats i Riksmästerskapet blev Richard Loord kvalificerad för SM-serien. 

SM-serien avgörs över fyra olika deltävlingar och helgens premiärtävling på Mantorp Park gav honom en topplacering med många värdefulla poäng. 

– Vi började dagen med ett par timmars träning och sedan kvalade jag in som fyra på tisdagen, vilket var en grymt bra start faktiskt. Det gjorde att vi var med i matchen och allting kändes bra. Körlinjen som jag hade tränat in var jag nöjd med och bilen funkade fantastiskt bra, säger Richard Loord. 

Tvingades bryta finalheatet

Han blev dock påkörd i en så kallad decellzon (bromszon) under topp åtta-fighten och det resulterade i att bakvagnen gick sönder. 

– Mitt team skruvade ihop bilen på åtta minuter och vi tog oss vidare till topp fyra. I topp fyra-fighten brast bakvagnen på grund av den tidigare kollisionen och vi fick tyvärr bryta. Men vi är nöjda med insatsen och nu siktar vi på nästa deltävling, säger Loord. 

Premiärtävlingen gav honom sammanlagt 92 poäng och han ligger trea bakom bröderna Joensuu från MSK Hammaren, Victor och Linus, som plockade 110 respektive 103 poäng. 

Det var många Hultsfredsförare som var lyckosamma i premiärtävlingen, framför allt Andreas Lilja som kom fyra och fick 89 poäng. För övriga Hultsfredsförare gick det så här: Kevin Brunberg kom sju i totalen, Johan Ingvaldsson nia, Pontus Furbring tia, Viktor Wettemark elva, Johan Svensson på 19:e plats och Martin Frejd på 21:a plats.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: