Sök

Bengtsson i fortsatt SM-topp – fick se sig slagen av VM-åkare

Filip Bengtsson var med i toppen i de tre SM-heaten i Uddevalla. Foto: Linus Johansson

Vimmerby MS motocrosstjärna Filip Bengtsson toppar fortsatt sin SM-klass. Han vann dock inget av helgens tre heat i Uddevalla, där han bland annat fick se sig besegrad av VM-åkaren Kevin Strijbos tre gånger om.

I helgen har den tredje deltävlingen i motocrossens SM körts på VM-banan i Uddevalla. Vimmerby MS Filip Bengtsson har fått en flygande start på säsongen och toppade SM-tabellen inför helgen. Det gör han även efter de tre heaten i Uddevalla, även om han stötte på patrull den här gången.

Filip Bengtsson slutade trea, tvåa och fyra i heaten i Uddevalla. Värt att notera är att VM-åkaren från Belgien, Kevin Strijbos, vann samtliga tre heaten.

Vimmerbyföraren toppar dock även fortsatt SM-tabellen klart. Bengtsson har så här långt kört in 207 poäng. Tvåan Anton Gole står på 180 poäng och trean Kevin Strijbos på 174 poäng.

I klassen MX-Women körde bland annat Josefine Berglund från Vimmerby MS. Hon slutade på plats 24 i det första heatet och blev 23:a i det andra heatet.