Annons:

Sök

Annons:

  • Strålande kört av Marie på Gotland – så ligger de lokala förarna till

    Marie Karlsson ligger tvåa i GutaFestivalen efter den första dagens tävlande. Foto: Johan "JK" Karlsson, racepage.org

  • Strålande kört av Marie på Gotland – så ligger de lokala förarna till

    Robin Eriksson. Foto: Johan "JK" Karlsson, racepage.org

  • Strålande kört av Marie på Gotland – så ligger de lokala förarna till

    Dennis Frosthed. Foto: Johan "JK" Karlsson, racepage.org

  • Strålande kört av Marie på Gotland – så ligger de lokala förarna till

    Felix Åberg. Foto: Johan "JK" Karlsson, racepage.org

Strålande kört av Marie på Gotland – så ligger de lokala förarna till

Den stora folkracetävlingen GutaFestivalen, som körs på Gotland den här veckan, startade i går. Flera förare från de lokala klubbarna har fått en helt okej start på tävlingen. Den som sticker ut mest i positiv bemärkelse är Marie Karlsson, Vimmerby MS, som just nu är tvåa i damklassen.

Annons:

GutaFestivalen körs under tre dagar den här veckan; tisdag, torsdag och lördag. Under de två första tävlingsdagarna kör samtliga förare tre heat vardera med vanlig poängberäkning. Det innebär sju poäng till vinnaren av ett heat, fem poäng till tvåan, fyra poäng till trean och så vidare. På lördag kör samtliga förare ytterligare två heat, men där vinnaren av heaten belönas med tio poäng, tvåan får åtta poäng, trean sex poäng och så vidare. Därefter väntar finalkörning för att kora vinnare i de fyra klasserna (senior, dam, junior och veteran).

Tvåa i klassen

Efter den första dagens tävlande hittar vi den bästa lokala föraren i damklassen i form av Vimmerbys Marie Karlsson. VMS-föraren fick en lite tuff inledning i sitt första heat, men tog därefter två raka heatsegrar. Hennes 17 poäng av 21 möjliga räcker i skrivande stund till en andraplats i klassen bakom My Adolfsson, Haninge MK, som kört ihop 18 poäng.

Övriga lokala förare i damklassen efter första dagen:

9. Adelinn Westerling, MK Kinda (bor i Vimmerby), 15 poäng.

22. Mariah Blixth, Målilla MK Bilklubb, 9.

23. Linnéa Karlsson, Silverdalens MSK, 9.

33. Malin Blixth Johansson, Målilla MK Bilklubb, 2.

Två med full poäng

I den största klassen, seniorklassen, har två förare full poäng efter den första tävlingsdagen. Det handlar om Kim Larsson, Jungnerligan RC, och Mattias Havdelin, Rosendahls MK.

Bland de lokala förarna är Robin Eriksson, Vimmerby MS, bäst med en 20:e plats och 15 poäng. Klubbkamraten Roger Frosthed placerar sig strax därefter med 14 inkörda poäng.

Övriga lokala förare i seniorklassen efter första dagen:

36. Johan Karlsson, VMS, 12 poäng.

60. Torbjörn Persson, Silverdalens MSK, 9.

61. Christian Berg, MMK, 8.

66. Oskar Karlsson, VMS, 7.

67. Emil Karlsson, VMS, 7.

Torlamb med högt upp

Även i juniorklassen hittar vi två fullpoängare efter de tre första heaten; Daniel Wennerstrand från SMK Eda och Malve Westerling från MK Kinda.

Isac Torlamb, Tjust MK, hade en fin förstadag och ligger sexa med 16 poäng. Dennis Frosthed är bästa Vimmerbyförare så här långt med en niondeplats och 13 inkörda poäng. Klubbkompisarna Felix Åberg och Linnéa Karlsson står på tolv respektive nio poäng.

I juniorklassen hittar vi också bland annat Vimmerbyboende Axia Westerling, som tävlar för MK Kinda. Hon har kört ihop åtta poäng så här långt.

Bland veteranerna hittar vi Jörgen Johansson, MK Falcon, i topp med full pott (21 poäng). Bengt Åke Karlsson, Silverdalens MSK, är stark trea med 17 poäng. Åke Fält från samma klubb står på fyra poäng.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: