Annons:

Sök

Annons:

Lättnad efter säsongens andra seger: “Var ett tag sedan”

Mikael Teurnberg var lättad efter säsongens andra seger när Dackarna slog Rospiggarna med 47–43 efter dramatik. Foto: Ossian Mathiasson

Lättnad efter säsongens andra seger: “Var ett tag sedan”

I en hård och raffinerande fight mot Rospiggarna bärgade Dackarna en efterlängtad vinst. Nu står Dackarna på två segrar i Bauhausligan. 
– Jätteskönt att vinna, det var ett tag sedan, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

De regerande svenska mästarna Dackarna har inte fått det att klaffa under säsongen. I kvällens hemmamatch mot Rospiggarna var Dackarna i stort behov av poäng. Det blev seger med 47–42 efter en spännande upplösning som slutade med att Rospiggarna tog hand om bonuspoängen. 

– Jag är jätteglad över vinsten och att vi får med oss två viktiga poäng. Det var omständigheter som gjorde att vi missade bonuspoängen, säger Mikael Teurnberg. 

"Inte råd med två touch the tejp"

Dackarna hade efter paus två uteslutningar på grund av touch the tejp. Jacob Thorsell i elfte heatet och fartkanonen Rasmus Jensen i första nomineringsheatet.  

Dackarna ledde med sex poäng inför nomineringarna och Rospiggarna körde in en fyrtvåa i första nomineringsheatet och ordnade oavgjort i sista heatet. 

– Man har inte råd med två touch the tejp mot Rospiggarna som är ett jättebra lag. Vi får inte stirra oss blinda på att vi missade bonuspoängen. Det var omständigheterna som gjorde det. Det är kanske mycket nerver och adrenalin inblandat med men det är som det är. Rasmus (Jensen), som var banans bäste förare, hade till exempel aldrig nollat i sitt heat, säger Teurnberg. 

Hur ser du på den rafflande upplösningen?

– Vi vann och det var det absolut viktigaste. Det kunde lika gärna ha blivit en femetta i baken i sista heatet. Det var tuffa heat och de hade några riktigt bra förare. Jag tycker att det var en solid insats från vår sida. 

Nyförvärvet Filip Hjelmland debuterade och svarade för fem poäng på fyra heat. 

– Hjelmland var ett litet frågetecken men nu fick jag svar på att jag kan köra vidare med honom. Får han åka lite mer så tror jag att det kan bli riktigt bra. Han är matchotränad men han tog för sig och hade bra starter. Jag hoppades på att han skulle komma in med energi och jävlaranamma och det gjorde han. 

"Är med i kampen"

Nästjumbon Dackarna kliver i och med kvällens seger upp på fyra poäng, en poäng bakom Rospiggarna och två poäng bakom Piraterna. 

– Vi är med i kampen. Det är alltid skönt att vinna och det ger mig själv lite arbetsro. 

Maciej Janowski kraschade i kvällens femte heat, reste sig och kunde fullfölja tävlingen. 

– Han slog sig och hade ont som fasen i hela kroppen. Kvällen kunde ha slutat där för honom.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: