Annons:

Sök

Annons:

Andersens kritik efter uteslutningen: ”Var väldigt mycket strul”

Hans Andersen i samspråk med Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter att han uteslutits från heat 14. Foto: Ossian Mathiasson

Andersens kritik efter uteslutningen: ”Var väldigt mycket strul”

Dackarnas Hans Andersen uteslöts från det näst sista heatet. Efter matchen var han irriterad över domarens beslut.
– Jag tycker det var lite dåligt att han inte lät alla fyra köra om. Det var ju något fel, helt enkelt, säger Hans Andersen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Rutinerade Hans Andersen gjorde ytterligare en bra insats i den första SM-finalen hemma mot Eskilstuna Smederna. Men när matchen skulle avgöras blev han istället hemmalagets olycksgubbe. Vid ställningen 38-40 blev Andersen utesluten i det näst sista heatet efter att ha fått en andra varning för dålig startdisciplin.

Dackeföraren var inte överens med domaren Ola Hansson.

– Det var väldigt mycket strul innan den gröna lampan tändes. Vi satt bara där och alla gasade. Jag trodde det var något fel och drog tillbaka cykeln och precis när jag gjorde det drog domaren igång gröna lampan. Då fick jag köra fram igen och då blev det en rullstart. Jag tycker det var lite dåligt att han inte lät alla fyra köra om. Det var något fel helt enkelt. Jag pratade med Michelsen (Mikkel) och han sa också att hans koppling var helt slut eftersom vi bara satt där och det inte hände något, säger Hans Andersen.

”En annan förare i morgon”

Dackedansken konstaterar att matchen blev så tuff som han trodde på förhand.

– Smederna har ett bra lag och förare som tycker om den här banan. Vi visste att det skulle bli ungefär så här i dag. Kanske inte att de skulle vinna, men att det skulle bli tajt, säger Hans Andersen.

Dackarna ligger under med två poäng, 46-44, inför morgondagens retur i Eskilstuna.

– Vi kan vinna lätt där uppe i morgon. Det är absolut inte kört, vi har 15 heat kvar att köra. Börjar Greg (Hancock) och Przedpelski (Pawel) med en femetta i morgon leder vi med två poäng. Och tittar jag på en sådan som Krzysztof Kasprzak kommer han att vara en annan förare i morgon. Han kommer tycka om den banan mycket mer, den passar honom bättre.

”Hur viktig som helst”

Inför det sista heatet låg Dackarna under med sex poäng, men en femetta från Greg Hancock och Maciej Janowski snyggade till siffrorna.

– Den femettan var hur viktig som helst. Jag tror att vi har bra chans att vända på det här i morgon, säger Hans Andersen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: