Annons:

Sök

Annons:

Dackarna och Västervik hjälper annan Smålandsklubb

Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna och Västervik hjälper annan Smålandsklubb

Dackarna och Västervik hjälper till att hålla liv i speedwayen i Nässjö. Kommande säsong kommer de båda elitklubbarna förse Nässjö med förare till föreningens division 1-lag. Alla hemmamatcher kommer köras i Nässjö.

Annons:

Under den gångna säsongen drev Nässjö ett eget lag i Speedwayens tredjedivision genom att låna in förare till matcherna.

Till kommande säsong blir det ett annat upplägg där Nässjö tar hjälp av Dackarna från Målilla och Västervik Speedway, där klubbarna gemensamt ska hålla igång laget i division 1.

Ser bara fördelar 

De inblandade klubbarna ser, enligt ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagen, bara fördelar i det nu signerade avtalet.

Då Nässjö inte har nog med egna förare för att hålla igång ett lag blir det tufft att låna in förare till varje match. Klubben har nu egna lag i båda ungdomsklasserna och inom något år tros läget därför vara ett annat.

Samtliga hemmamatcher kommer att köras i Nässjö.

 

De två elitklubbarnas roll i samarbetet blir att hålla laget med förare. Båda klubbarna har unga förare som har ett stort behov av tävlingar på den här nivån och då passar det bra att göra det via samarbete över klubbgränserna då ingen av klubbarna ser att de själva kan driva egna lag i den aktuella serien, skriver man i pressmeddelandet.

Även om den nu registrerade truppen består av tio förare är det främst de minst rutinerade förarna som kommer att prioriteras i laguttagningarna.

Duo från Västervik 

För Västerviks del handlar det om Philip Olofsson, som 2019 fick känna på att köra i Allsvenskan för VIP Speedway.

Den andre föraren är Noel Wahlquist, som under 2020 debuterar i 500 cc-klassen efter två mycket framgångsrika säsonger på 250 cc, som han toppade med ett VM-brons.

Avon och Theo från Dackarna 

För Dackarna blir det Avon van Dyck som kommer att matchas. Under sin första säsong på 500 cc gjorde han stora framsteg och fick förtroendet att representera Team Småland i Allsvenskan vid flera tillfällen.

Theo Johansson är den andra föraren från Dackarna som nu kommer att få chansen att åka division 1. Han kommer också från 250 cc och tar nu klivet upp till junior. 

Flera rutinerade förare 

Utöver dessa fyra förare finns ytterligare sex förare med lite mer rutin som finns till hands om det ges tillfälle. Lagledare för det här gänget blir Magnus Sandberg och Roger Hultgren.

Hela truppen ser ut enligt följande: Avon van Dyck, Philip Olofsson, Noel Wahlquist, Theo Johansson, Joel Kling, Anton Karlsson, Alexander Woentin, Ricky Kling, John Lindman och Mikael Axelsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: