Annons:

Sök

Annons:

Vinnaren i SM-finalen får en plats i Målillas GP

Det blir dubbla stortävlingar i speedwaymeckat framöver. Foto: Bildbyrån

Vinnaren i SM-finalen får en plats i Målillas GP

Både den individuella SM-finalen och en deltävling i Grand Prix köra i Målilla i år. Nu ökar arrangören insatsen genom att trycka in ett wildcard i vinstpotten i SM. 

Annons:

Med nästan exakt en månads mellanrum – 13 juli och 14 augusti – körs tävlingarna i Målilla. Nu står det klart att vinnaren i SM får en biljett till Målilla GP – om nu inte tävlingen vinns av antingen Fredrik Lindgren eller Oliver Berntzon. De svenska stjärnorna kör ju redan i GP-serien till vardags. 

– Det är ett bra sätt att höja statusen ytterligare på SM-finalen. Samtidigt försäkrar vi oss om att ha tre svenska förare med när GP-deltävlingen avgörs i Målilla i augusti. Det är viktigt för oss att skapa ett stort intresse för våra nationella och internationella tävlingar i Sverige, säger Mikael Karlsson, grenchef för Track Racing på Svemo, i ett pressmeddelande.

– Efter diskussioner med BSI står det nu klart att wildcardet till Swedish SGP i Målilla delas ut under SM-finalkvällen. Det är extra roligt att vi kan ha det i potten och det blir en extra krydda för både förare och publik, säger Mikael Teurnberg, Dackarnas sportchef. 

"Det är jätteskoj"

Åtta förare är direktkvalificerade till finalen: regerande mästaren Jacob Thorssell (Dackarna), Pontus Aspgren (Smederna), Oliver Berntzon (Lejonen), Kim Nilsson (Rospiggarna), Viktor Palovaara (Vetlanda), Linus Eklöf (Lejonen), Peter Ljung (Vetlanda) och GP-stjärnan Fredrik Lindgren (Vikingarna). 

 – Det är jätteskoj att förra årets VM-trea Fredrik Lindgren kommer hem till Sverige för att köra SM-finalen i Målilla, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: