Annons:

Sök

Annons:

Teurnberg mycket besviken efter förlusten i Vetlanda:

Mikael Teurnberg var besviken efter nederlaget. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg mycket besviken efter förlusten i Vetlanda: "Hatar att förlora"

Trots kvällens förlust i Vetlanda behåller Dackarna andraplatsen. Vetlanda närmade sig och ligger bara en poäng bakom med en match mindre körd.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

– Jag hatar att förlora och har svårt att smälta den här förlusten. Hedersamma förluster är absolut inget att ha. Det tog oss en omgång innan vi började hitta inställningarna så vi kunde hänga med hemmaåkarna. 

– När till och med rutinerade förare som Maciej Janowski och Jason Doyle kliar sig i huvudet för att hitta rätt inställningar då är det inte lätt, säger Dackarnas sportchef och lagledare, Mikael Teurnberg.

Dackarna förlorade första omgången med 5–13.

– Det var också där vi förlorade matchen och det är därför som Vetlanda har Sveriges bästa hemmabana. Att vi sedan, igen, tappade ena poängen i sista heatet svider. En femetta och vi hade haft en poäng med oss hem. Jag vill inte skylla på våra sjätte- och sjundeförare. Jag visste att det skulle bli jäkligt tufft men också lärorikt. Våra förare från ett till fem tycker jag gjorde en bra match. Jäkla otur att Janowski gick i tejpen i det sjunde heatet. Det är småsaker sammantaget som gjorde att vi förlorade, menar Mikael Teurnberg.

Ny match på torsdag

Ljuset i tunneln för Teurnberg är att laget fortfarande ligger tvåa i tabellen och det ”bara” blev förlust med sex poäng.

– Hade vi förlorat med åtta poäng hade det varit en betydligt värre sits inför hemmamatchen men sex poäng känns okej att vända och även ha bra chans att ta bonuspoängen, säger Mikael Teurnberg.

Dackarna är i gång redan på torsdag igen då Indianerna kommer på besök. Indianerna som fick stryk med 39–51 hemma mot Smederna ikväll.

Det som är imponerande är att Smederna ångar på och nu har fem segrar på rad och leder serien med tre poäng före Dackarna och en match mindre körd.

Topptippade Indianerna ligger trea från slutet med fyra poäng på fem matcher.

Conny Blomander

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: