Annons:

Sök

Annons:

En vecka efter vådliga kraschen – Thorssell öppnar för körning i derbyt

Nyckelföraren Jacob Thorssell kan mycket väl stå på startlinjen när Dackarna åker till Västervik på tisdag. Foto: Arkivbild

En vecka efter vådliga kraschen – Thorssell öppnar för körning i derbyt

Axelskadade Jacob Thorssell tittade på när Dackarna slog obesegrade Smederna med 48–42. På tisdag kan Dackarnas bästa svenska förare vara tillbaka. 
– Jag tror att jag borde kunna vara tillbaka till den matchen, säger han. 

Annons:

Dackestjärnan Jacob Thorssell kraschade och skadade sig i början av SM-tävlingen i Målilla för en vecka sedan. Röntgen visade att Dackarnas nyckelföraren klarade sig utan frakturer. Han har skadat AC-leden i axeln och det är svårt att säga hur lång tid det tar innan han är tillbaka på cykeln.

Vår tidning pratade med honom under gårdagens match på Skrotfrag Arena – och han hoppas kunna köra tisdagens heta derby borta mot Västervik. 

– Jag tror att jag borde kunna vara tillbaka till Västerviksmatchen. Jag ska träna lite grann i Målilla på söndag och se hur det känns, sedan får vi ta beslut efter träningen. Jag kanske behöver en vecka till, men vi får se. Det är så planen ser ut i alla fall, säger Jacob Thorssell. 

"Glad att jag står på benen"

Det var en vådlig krasch som Thorssell var involverad i för en vecka sedan. 

– Jag är glad att jag står på benen och går efter smällen. Det är en av de värsta smällarna jag har gjort.

Hur har du mått efter kraschen i Målilla?

– Det har varit så där. Jag var inte så katig dagen efter då jag slog i huvudet ganska ordentligt också. Jag kommer ihåg allting från kraschen så det är ändå okej, säger han och fortsätter:

– Jag röntgades direkt efter kraschen i Linköping och var på en klinik i Linköping, då trodde läkaren att en muskel hade slitits av från sitt fäste men som tur var så var det inte det. Jag var hos en rehabkille i Eksjö som gjorde ultraljud på axeln, då visade det sig att AC-leden är skadad. Det är inte så mycket man kan göra. Jag ska försöka använda armen så mycket som jag bara kan och få igång axeln. 

Känner du att det blir bättre för varje dag som går? 

– Det är bättre än vad det var första dagen efter kraschen. Läkaren har sagt till mig att det kan ta alltifrån en vecka till tre månader. Man ska inte köra om man har ont eller är en fara för andra förare. Jag missar hellre två matcher än att missa en hel säsong. Jag får ta ett beslut på söndag och se hur jag känner. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: