• Ungdomssport: VIBK P00/01 tog en klar seger mot Tranås

Vimmerby P00/01 tog en klar seger mot Tranås. Foton: Privat

Ungdomssport: VIBK P00/01 tog en klar seger mot Tranås

Vimmerby IBK P00/01 spelade i söndags mot IBF Tranås. Slutresultatet skrevs till 7-2 i VIBK-favör efter periodsiffrorna 1-0, 5-1, 1-1.

Vimmerby förde matchen från början till slut. Samtidigt var försvars- och målvaktsspelet mycket stabilt. Förstaperioden hade VIBK mycket boll men lyckades endast få in bollen i mål en gång. Lite för mycket alibispel. I andra perioden gick man ifrån till 3-0. När sedan Tranås reducerade så lyckades Vimmerby göra psykologiskt viktiga 4-1 endast fyra sekunder senare. Matchens stora läckerhet kom i slutet av perioden i power play. En passning från vänsterbacksposition över till högerbacksposition. Sedan en direktpass diagonalt ner till vänsterforwardsposition följt av ett direktskott i mål.

Inför tredje perioden kändes det avgjort och VIBK gjorde en klart sämre period offensivt. Spelarna hade alldeles för bråttom till avslut och det var för mycket solokörning. Defensivt behölls dock fokus även under matchens sista period.

Plus: Sju olika målskyttar, alla formationer producerade, bra placerade låga skott vid samtliga mål, det defensiva slitet.

Extra plus till Oscar Davidsson och Oskar Snickars.

Klicka här för att skicka in referat från ungdomsmatcher.