Annons:

Sök

Annons:

  • Glennfalk blir politisk krönikör på Dagens Vimmerby

    Vimmerbyprofilen Micael Glennfalk blir ny krönikör på Dagens Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Glennfalk blir politisk krönikör på Dagens Vimmerby

    Det före detta kommunalrådet Micael Glennfalk blir ny samhällskrönikör på Dagens Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Glennfalk blir politisk krönikör på Dagens Vimmerby

Företagaren, förra kommunalrådet och Vimmerbyprofilen Micael Glennfalk blir krönikör på Dagens Vimmerby. Hans krönikor kommer framförallt att handla om det politiska livet i Vimmerby.
– Vi är väldigt glada för att få in fler åsikter på vår sajt, säger Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Micael Glennfalk slutade som kommunalråd 2015 och har sedan dess varit krönikör i Vimmerby Tidning. Nu tar han klivet över till Dagens Vimmerby.

– Glennfalk är en vass och skicklig debattör och vi är glada för att nu kunna publicera hans texter hos oss. De kommer att bredda vår ambitiösa bevakning av politiken i Vimmerby och öka antalet åsikter på vår sajt.

Glennfalk gav sig in i politiken 2010 och blev Vimmerbys första moderata kommunalråd. I dag står han utanför alla politiska uppdrag i Vimmerby.

– Vimmerby mår bra av politisk sakdebatt. Den är lättare och snabbare att föra i DV. Jag får möjlighet att mer direkt kommentera aktualiteter i krönikans form i DV, säger Glennfalk och fortsätter: 

– Jag känner också ansvar som företagare och entreprenör. Alltför få företagare går in i lokalpolitiken, våra frågor och den syn vi har på kommunal verksamhet och välfärd behövs för att balansera debatten. Jag har i hela mitt vuxna liv publicerat mig och tycker det är viktigt med utbyte av åsikter.

"Gör en stor uppoffring" 

Glennfalks krönikor kommer att kretsa kring Vimmerby kommun i allmänhet och kommunpolitiken i synnerhet.

– Micael har en bred erfarenhet som reporter och som en huvudaktör i Vimmerbypolitiken under fem år. Våra läsare kommer nu att få ta del av hans syn på skeenden i det politiska livet i kommunen, säger Jakob Karlsson.

– Jag ska försöka greppa politikens villkor. Politiker gör en stor uppoffring generellt med den offentlighet den för med sig. Det innebär att man behöver medialt stöd, men också en återkoppling som kanske inte ges i politikens gruppmöten, där de verkliga besluten tas.

Den första krönikan publiceras på Dagens Vimmerby senare i kväll, men du kan redan nu tjuvläsa den här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: