Annons:

Sök

Annons:

Efter nobben: Så går Vimmerby Hockeys tränarjakt vidare

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson har bråda dagar. Först och främst ska en ny tränare hittas. Foto: Arkivbild

Efter nobben: Så går Vimmerby Hockeys tränarjakt vidare

På fredagsförmiddagen blev det officiellt att succétränaren Hampus Sylvegård lämnar nykomlingen i allsvenskan Vimmerby Hockey. Sportchefen Pelle Johansson ligger dock inte på latsidan utan har redan två-tre heta namn som han diskuterar med.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En av denna veckas svåraste uppgifter: Att få tag på Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson.

– Det ringer konstant. Bara efter vårt samtal nu kommer jag ha en handfull missade. Framför allt handlar det om agenter som erbjuder spelare, men jag måste hålla mig lite kall. Vi ska klara av samtal med spelarna i den gångna säsongens trupp först, så vi vet vad vi har att tillgå därifrån, säger han.

– Vi kommer inte vara den klubb som betalar de högsta lönerna, men vi kommer vara extremt noga med att få in rätt spelare i truppen. Det är väldigt viktigt att de har rätt karaktär och verkligen vill vara här hos oss av en anledning, säger Pelle Johansson.

"Funkat jättebra ihop"

Det lär med andra ord inte vara något problem att få ihop en trupp till den kommande säsongen, för erbjudande om spelare saknas sannerligen inte. Prioritet ett är dock att lösa tränarbiten. I förmiddags blev det officiellt att Hampus Sylvegård lämnar för Nybro Vikings, en nyhet som sipprade ut för första gången för flera veckor sedan.

– Jag har ju vetat om det i flera veckor, så det kom inte som någon överraskning. Visst, jag har förstått att Hampus har våndats en del på slutet och blev lite sentimental i och med avancemanget, men han har landat i att detta är bäst för hans egen utveckling och jag har full respekt och förståelse för hans beslut. Han har gjort ett kanonjobb här, det tackar vi honom för och önskar honom all lycka i framtiden. Men framför allt ska det bli tråkigt att bli av med personen Hampus Sylvegård, vi har funkat jättebra ihop, säger Pelle Johansson.

Blir en rutinerad person

Arbetet med att hitta en ny tränarlösning är redan i full gång. När Hampus Sylvegård plockades till Vimmerby för två år sedan, var det en rejäl chansning på ett då ganska obeprövat kort. Så kommer det inte bli denna gång.

– Nej, det kan vi inte göra när vi ska försöka etablera oss i Hockeyallsvenskan. Många tyckte att jag var tokig då, men denna gång blir det nog ett namn med mer rutin än vad Hampus hade då, säger Pelle Johansson.

Har du långt gånga samtal med någon het kandidat?

– Jag diskuterar med ett par-tre olika personer. Det är viktigt att vi sätter tränarlösningen ganska snart, jag vill ha den personen med i arbetet med att forma spelartruppen.

När tror du att det kan bli klart?

– Helst i går. Men jag tror inom de närmsta dagarna – åtminstone så pass klart att jag vet vad som gäller framöver. Det är inte säkert att vi kommunicerar det officiellt så snart, säger Pelle Johansson.

Och något namn bjuder du inte på?

– Haha. Nej, det spar vi på ett tag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: