Annons:

Sök

Annons:

Anneli och Kjell Jakobsson upprörs över diesel- och bensinpriset. Foto: MostPhotos

DEBATT: Hur kan ett litet parti ha så obegripligt stor makt?

Hur kan ett litet parti som Miljöpartiet ha så stor makt? Det är för oss obegripligt, skriver Anneli och Kjell Jakobsson i en debattartikel. 

Annons:

Hur kan ett så litet parti som miljöpartiet som knappt klarar 4%-spärren till riksdagen ha så stor makt, det är för oss obegripligt. Vi har nu världens dyraste diesel och bensinpris. Det är höjt nu igen och den 6/10 kostade en liter diesel i Vimmerby 19,17. Målet är tydligen att vi ska köra eldrivna fordon men detta är inte realistiskt, bara i Per Bohlunds värld.

Alla kan inte köpa sådana fordon, en del har inte råd och hur skulle vi få fram laddstolpar och el om alla i Sverige köpte eldrivna fordon. Med dessa diesel och bensinpriser förstör man inte bara för privatbilisten utan för hela transportsektorn samt för människor på landsbygd och i glesbygd. På det här sättet att hela tiden höja bränslet blir allt dyrare, vår mat som ska fram till butikerna, ja hela transport och näringskedjan.

Anders Ygeman sa vid ett tillfälle att ska vi klara klimatmålen måste utsläppen få kosta men regeringen föregår ju inte med gott exempel eftersom de själva inte nyttjar kollektivtrafiken i någon större utsträckning. Eller är det så att miljöpartiet vill att vi ska återgå till det gamla Sverige, att köra med häst och vagn på våra gator. Noll utsläpp men det höll jag på att glömma, även hästen måste ju göra ifrån sig ibland och då är väl Per Bohlund framme omgående och inför skatt på hästgödsel.

Nej, det här är inte hållbart längre, att hela tiden höja, höja och höja utan att ta konsekvenserna av det. Inte nog med det skyhöga diesel och bensinpriset, vi har ju även andra förhatliga skatter som plastpåseskatt, flygskatt, kemikalieskatt, elektronikskatt, ja listan kan göras lång.

Frågan är hur länge miljöpartiet kan få hålla på, ett så litet parti med så stor makt att man får igenom de mest orealistiska förslagen, gång efter gång. Nästa år är det val och då får vi verkligen hoppas att miljöpartiet inte ens kommer i närheten av 4%-spärren.

Anneli Jakobsson 

Kjell Jakobsson 

Storebro

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: