Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Du har fel om förskolan i Djursdala, Andersson

Det är visst kö till Backsippans förskola i Djursdala. Det menar Djursdala Samhällsförening. Foto: Vimmerby kommun

DEBATT: Du har fel om förskolan i Djursdala, Andersson

Hur många barn finns det i Djursdala? Det kan tyckas som en ointressant fråga men faktum är att flera majoritetspolitiker har ägnat en hel del kraft de senaste åren åt att ”skriva ner” siffran.

Annons:

Senast ut var Lis-Astrid Andersson (S), Barn- och utbildningsnämndens ordförande, som på kommunfullmäktige oemotsagd fick säga att det inte finns något behov av fler förskoleplatser i Djursdala.

Detta trots att en enkel koll med förskolechefen visar att tio barn just nu står i kö. Frågan är varför detta förnekas. Kan det ha att göra med att bilden av en attraktiv landsbygd, där föräldrar gärna vill ha sina barn på förskola i hyfsad närhet till sin bostad, inte passar in i vissa politikers verklighetsuppfattning?

Inte bara i Vimmerby stad

Låt oss säga en gång för alla att vi inte är emot satsningar på förskolan i Vimmerby. Men borde man inte också väga in var familjer i övrigt vill bo, var barnen finns idag och var de kan tänkas finnas i framtiden? Det är inte bara i Vimmerby stad, det kan vi satsa en slant på.

Det är verkligen på tiden att inventera behoven för både nuet och framtiden. Offentliggör listorna över hur många som önskat placering på varje förskola, hur många som nekats plats, hur många som efter placering står kvar i omflyttningskö. Håll listan uppdaterad på kommunens hemsida. Så kan vi kanske sluta diskutera om barnen finns eller inte, och börja diskutera hur vi ska hantera den verklighet som är.

Djursdala Samhällsförening

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: