Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Den rödgröna majoriteten far med osanning i hockeyfrågan

Ola Gustafsson kritiserar majoritetens hantering av upprustningen av Vimmerby Ishall. Foto: Arkivbild

DEBATT: Den rödgröna majoriteten far med osanning i hockeyfrågan

Kristdemokraterna gläds med Vimmerby Hockey över den stora framgången och avancemanget till Allsvenskan. Det är en historisk händelse, och vi vill bidra till att lösa det som behövs för att möta de nya krav som är förknippade med en högre serie.

Annons:

Vi avstod dock från att rösta för det förslag som presenterades sent kvällen före det extra kommunstyrelsesammanträdet, då vi inte haft möjlighet att sätta oss in i vad det innebär och vad det innebär för ekonomiska konsekvenser för såväl Vimmerby Hockey, kommunen och kommuninvånarna. 

I en tid då man kunde förvänta sig en samling kring hockeylagets framgång väljer SCV-majoriteten i stället att försöka ge en bild av politisk splittring. Det är anmärkningsvärt att de tre partiernas företrädare i en insändare far med osanningen att Kristdemokraterna är emot och inte vill stötta lagets framgång.

*

Helen Nilsson (S) borde som ordförande i KS vara medveten om att inget parti yrkade avslag till förslaget. Kristdemokraternas val att avstå beror på att majoriteten har misslyckats med att visa framför allt hur kommunen ska finansiera de ökade driftkostnaderna i en tid när både skola och förskola har tvingats till neddragningar.

De knappa underlag som fanns inför beslutet presenterades först efter partiets gruppmöte kvällen före beslutet. Vi förväntar oss att majoriteten hanterar frågan seriöst och håller en god ton, och framför allt håller sig till sanningen.

I processen framöver hoppas vi på hela kommunens engagemang, inklusive företagare och sponsorer, för att klara av den ekonomiska belastning som anpassningar av byggnaden och eventuella inköp av utrustning kommer att medföra i ett redan ansträngt ekonomiskt läge.

Ola Hammarbäck (KD)

Gruppledare

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: