Annons:

Sök

Annons:

FÖRETAGARNA: Stora utmaningar kvarstår

Marcus Hamlin är ordförande för Företagarna Vimmerby. Foto: Pressbild

FÖRETAGARNA: Stora utmaningar kvarstår

Företagsklimatet i Vimmerby har förbättrats. Kommunen rankas nu på plats 210 av 290 kommuner. Förra hösten var motsvarande plats 236. 

Annons:

Svenskt Näringsliv har idag offentliggjort årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Företagarna i Vimmerby välkomnar att kommunen börjar plocka igen de platserna som tappades på rankingen ifjol. Vi hoppas att det som släpptes nu är starten på en uppåtgående trend.

Trots förbättringarna ligger Vimmerby på plats 210 av 290 kommuner, och det är tydligt att mycket arbete återstår innan vi når en acceptabel nivå. I endast två av tolv kategorier placerar sig kommunen i den övre halvan, med bästa resultatet i dialogen mellan företagare och beslutsfattare (Plats 117).

Samtidigt rankas Vimmerby i botten 20 % i två viktiga kategorier, vilket är oroväckande.

Företagarna Vimmerby ser att ett intensivare arbete krävs för att skapa ett företagsklimat som gynnar tillväxt. Vi fortsätter vår nära dialog med kommunen för att skapa förutsättningar för fler arbetstillfällen och ett starkare näringsliv, vilket bidrar till ökade skattemedel och en starkare kommun.

Företagarna Vimmerby

Marcus Hamlin

Pea Thorstensson

Maria Carlsson

Örjan Lundqvist

Caroline Arvidsson

Hampus Weth Wolmeryd

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: