Annons:

Sök

Annons:

KD: Medarbetarna är grunden för god vård

Anders Andersson är en av fyra kristdemokrater som står bakom debattinlägget. Foto: Kristdemokraterna

KD: Medarbetarna är grunden för god vård

En av de viktigaste faktorerna för att upprätthålla en god kvalitet i hälso- och sjukvården är en attraktiv personalpolitik.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Medarbetare som trivs på jobbet och som värderas för sin kompetens bidrar till engagemang, god kontinuitet och patientsäkerhet. För att upprätthålla en hög och bred kompetensnivå räcker det inte med att lyckas rekrytera nya medarbetare. Man måste också lyckas behålla dem som arbetat länge och byggt upp en erfarenhet. Så är det tyvärr inte idag.

 En orolig tid

Vi vill att det ska synas i lönekuvertet från landstinget att du arbetat länge och byggt upp en värdefull kompetens. Erfarenhet, kompetens och ansvarstagande ska alltid värdesättas. Detta är idag väldigt viktigt då vi ser en större rörlighet och konkurrens. 

Vi har haft en orolig tid med stängda vårdplatser och personal som lämnat landstinget för andra arbetsgivare. Nästan 9000 personer i länet skrev under Kristdemokraternas upprop om att öppna vårdplatserna och stärka villkoren för sjuksköterskorna. Vi fortsätter den kampen.

I november fattar landstingsfullmäktige beslut om den nya landstingsplanen. Där har vi kristdemokrater tillsammans med övriga Allianspartier lagt ett antal skarpa förslag för att förbättra situationen för landstingets medarbetare. Här vill vi presentera några av förslagen: 

  • Vi vill genomföra en total översyn av grundbemanningen inom hälso- och sjukvården i syfte att skapa en jämlik vård i hela länet.
  • Vi vill införa en bonus för personer med lång erfarenhet och anställningstid.
  • Vi vill ta fram en lönemodell som bättre värdesätter kompetens och ansvarstagande.
  • Vi vill också utveckla mer flexibla anställningsformer för studenter och seniorer.

Kristdemokraterna har fått ett tydligt mandat från länets invånare att arbeta för en stärkt hälso- och sjukvård. Med det mandatet prioriterar vi medarbetarna då vi vet att de är grunden för all god vård.

Gudrun Brunegård (KD), oppositionslandstingsråd, Vimmerby 

Maud Ärlebrant (KD), landstingspolitiker, Västervik

Anders Andersson (KD), landstingspolitiker, Järnforsen 

Jimmy Loord (KD), landstingspolitiker, Nybro

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: