Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SD: LO utesluter politiska motståndare – alla ska involveras

Mattias Bäckström Johansson. Foto: Sverigedemokraterna

SD: LO utesluter politiska motståndare – alla ska involveras

Det råder kris i LO-borgen. När Socialdemokraterna inte längre är största parti mobiliseras samtliga delar för att rädda det som räddas kan. Thomas Olsson, ordförande för LO – distriktet Småland och Blekinge anklagar oss för att ljuga om skyddsombuden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Som alla vet är de LO-anslutna fackförbunden direkt kopplade till Socialdemokraterna. LO utesluter politiska motståndare och hindrar dem från att ta förtroendeuppdrag. LO har sparkat ut både Kristdemokrater och Sverigedemokrater. I Aftonbladet publicerades en lista där åtgärder presenterades för att ”stoppa LO-tappet till Sverigedemokraterna”. Bland förslagen återfanns:

  • I valrörelser ska S kunna låna in personer från LO.
  • Facklig-politisk samverkan ska ske på alla politiska nivåer, från gräsrötter till statsråd, och genomsyra allt arbete.
  • Handlingsplaner tas fram för att säkerställa socialdemokratisk medlemsrekrytering bland fackliga.

Med detta som bakgrund är det tydligt vad debatten egentligen handlar om – att stoppa Socialdemokraternas väljartapp. Då debatten hittills handlat om påhopp och rena lögner vill även vi nyansera debatten. Sverigedemokraterna är eniga med Thomas Olsson om att vi behöver fler människor som engagerar sig i arbetsmiljöfrågor, men varför begränsa det till enbart Socialdemokrater?

Sverigedemokraterna vill att alla involveras i det viktiga arbetet kring val av lokala skyddsombud. Har du förtroende från dina medarbetare och brinner för arbetsmiljöfrågor ser vi inga hinder för att bli skyddsombud. Politiska begränsningar skapar flaskhalsar och försvårar rekryteringen av kompetenta skyddsombud.

De regionala skyddsombuden vill vi lägga under arbetsmiljöverket, samtidigt som vi anslår 200 miljoner mer till arbetsmiljöverket än regeringen.

Vi prioriterar alla arbetstagare oavsett politisk hemvist. Vi står upp för alla arbetstagares trygghet och välmående. När dödsolyckorna på arbetsplatser ökar måste fokuset ligga på att skapa en säker arbetsmiljö. I det arbetet behöver vi involvera alla arbetstagare, inte bara de socialdemokratiska.

Mattias Bäckström Johansson

Distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar Län

Fotnot: Inlägget är en replik på denna artikel: SD och Svenskt Näringsliv sprider lögner om skyddsombuden 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: