Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Nilsson Nachtweij är värd lugn och ro

Debattören Roger Andersson anser att Ingela Nilsson Nachtweij är värd lugn och ro. Foto: Jakob Karlsson

DEBATT: Nilsson Nachtweij är värd lugn och ro

Förra året var en mycket turbulent period i Vimmerby kommun då dåvarande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij, Centerpartiet, (i fortsättningen kallad INN) tvingades att avgå från sin tjänst under märkliga omständigheter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

INN var den person som fick flest kryss vid valet 2018 och hon var den som utsågs till kommunalråd av ett enigt kommunfullmäktige. Men under våren 2019 hände någonting som inte kommit fram till allmänheten. INN beskylldes för det ena efter det andra. Hon utsågs till syndabock och jagades med blåslampa.

Vi alla vet att hon hade driv och ville få saker gjorda och istället för att invänta en segdragen process gick hon ibland förbi tjänstemännen för att snabbt få saker på plats, ingenting fel med det då hon gjorde detta för Vimmerbys kommuns befolknings bästa. Under hösten 2019 påbörjade hon en ledarskapsutbildning, en utbildning som INN själv sa att det gav henne mycket och att hon ville fortsätta med den utbildningen.

*

Men hon hann knappt yttra detta förrän nådastöten kom, kommunstyrelsen kom med tvångsåtgärder vilket innebar att hon alltid var tvungen att ha någon som följde med henne, vad hon än gjorde och det vet ju vem som helst att det är otänkbart att arbeta som KSO och kunna sköta sina uppgifter med sådana drastiska åtgärder.

Hon entledigade sig, helt i enlighet med kommunstyrelsens vilja då de inte kunde avsätta henne på annat sätt.

*

Tiden gick och man trodde att allt var ur vägen, men där trodde vi fel. Inte nog med att hon tvingats att avgå, hon nekades ansvarsfrihet på kommunfullmäktige i juni månad. Hur kan man neka en person så allvarligt som att man inte ska ha ansvarsfrihet när personen inte ens har kvar sin tjänst. Ska detta aldrig ta slut?

Kommunstyrelsen beviljades ansvarsfrihet trots att dom var högst ansvariga för arbetsmiljöproblemen och lät det gå alldeles för lång tid. Det här är absolut inte bra för kommunen och vi hoppas nu att allt är över så inte kommunen hittar något nytt att dra upp om INN för hon behöver lägga det här bakom sig och få lugn och ro.

Det är hon värd. 

Roger Andersson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: