Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Blir fundersam när INN går till attack

Tomas Peterson, i mitten, och Helen Nilsson, till höger, är kritiska mot Ingela Nilsson Nachtweij, till vänster. Foto: Jakob Karlsson

DEBATT: Blir fundersam när INN går till attack

Centerpartiet har föreslagit en bredare budgetberedning. I ett debattinlägg kritiserar kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) det största oppositionspartiet. Vad tycker du? Glöm inte att rösta längre ner på sidan.

Annons:

Att bereda en budget inför kommunstyrelsen är ett grannlaga och ansvarsfullt uppdrag. Det ska göras inom den majoritet som funnit varandras förtroende och grundas på väljarnas mandat.

Precis när hela rambudgetproceduren är genomgången visar det sig att det knakar i fogarna inom oppositionen. Krav på att ännu en gång ändra i strukturer hörs från oppositionen och vi undrar om det någonsin ska bli arbetsro i Vimmerby.

Vi har på en rad olika sätt, via erbjudande om oppositionssamordnare, oppositionsråd och inrättande av ett arbetsutskott inom kommunstyrelsen (KSAU), sett till att tillgodogöra oppositionens krav på insyn. Oavsett vad vi gör verkar oppositionens företrädare alltid känna sig utanför och oinformerade.

Det är med viss vanmakt vi funderar över om strukturförändringar vi gjort på sistone varit av godo men vi är absolut beredda att ge oppositionen en chans att komma in i sin roll i nya KSAU.

Nog blir man fundersam när bläcket knappast hunnit torka på det rambudgetförslag för 2017 som vi tillsammans lagt fram, förrän Ingela Nilsson Nachtweij, oppositionsråd (C), går till attack i media och på sin blogg.

Det finns för oss anledning att överväga om en beredning  tillsammans med enbart centern är meningsfull när det redan inom en vecka efter fullmäktiges beslut kommer yrkanden om tillägg i nämnder, ändringar inom kultursektorn, ändrade arbetsformer för budgetberedning och rent felaktiga påståenden om givna löften.

För en vecka sedan undertecknade alla partier i fullmäktige en avsiktsförklaring om gott förhållningssätt i dialog och debatt. Vi upplever att centern redan nu är på väg att nagga denna överenskommelse i kanten .

Tomas Peterson (M)

Helen Nilsson (S)

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: