Annons:

Sök

Annons:

Fjällgård (V): Står samhället och invånarna bakom oss nu?

Peter Fjällgård (V). Foto: Arkivbild

Fjällgård (V): Står samhället och invånarna bakom oss nu?

Aldrig har jubel, applåder och ryggdunkningar varit så som nu. Vårdpersonalen är i fokus med all rätt. Kommunens ledning tackar också för uppoffringar och arbetet under den nu pågående pandemin.

Annons:

Vad som känns lite förvirrande är att vi har gjort vad vårt yrke kräver, som vi alltid gör inte bara nu.

Fram till nu har vi belönats med bland de lägsta snittlönerna i riket. Vi har höga sjuktal och tuffa scheman, och brist på resurspersonal när någon blir sjuk. Jobbar varannan helg, 07,00–22,00 lördag och söndag är vanligt, då ser man inte småbarn och familj på flera dygn. Blir någon sjuk beordras du in din lediga helg.

Vi kan inte jobba hemifrån, inte heller påverka de beslut som tas. Vi har som alltid högre risk att bli sjuka på arbetet. Influensa mm, vi jobbar och vårdar ändå. Och ständig rädsla för att själva bära smitta!

Vi har skjutit löneförhandlingarna om våra löner, för samhällets bästa.

Men nu är det dags och då är frågan?

Står samhället och invånarna bakom oss nu?

*

Undersköterskor, vårdbiträden, förskollärare. Barnskötare, lokalvårdare och måltidspersonal.

Vi får ofta höra att vi inte producerar! Inget är mera fel!

Försök producera utan oss, personalen i barnomsorgen säger upp sig, någon måsta vara hemma med barnen. Äldreboenden har ingen personal, någon måste vårda den gamle. LSS-boendet stänger någon måste ständigt vara hemma osv.

Vi är en förutsättning för att dagens samhälle skall fungera och producera.

Vårt yrke har utarmats länge, omorganiseringar, effektiviseringar neddragningar och minimal bemanning och varannan helg på scheman har gett höga sjuktal, och nu orkar våra yrken inte fram till pension. Lönerna i Vimmerby ligger lågt i snitt jämfört med riket, det ger inte bara låg inkomst ett helt liv utan också ett liv som fattigpensionär. Det är den verkliga tacken och belöningen.

Så frågan är nu står ni bakom oss nu? Innevånare, politiker i stat och kommun för nu handlar det om lön värdig att leva på, friska medarbetare, skapa attraktiva yrke för unga och ett liv utan fattigdom som pensionär.

Peter Fjällgård  V

Undersköterska i Vimmerby

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: