Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Kvinnors hälsa stort fokus för Länsunionen

Kvinnors möjligheter för god hälsa är ett stort fokus i Länsunionens (S, C, L) regionplan. Inte minst på de områden so handlar om psykisk ohälsa, våld i nära relation samt förlossningsvården. Vi tar ordentliga kliv för ett jämställt Kalmar län.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tillsammans med regeringen fortsätter vi arbetet med förstärkt förlossningsvård. Alla blivande föräldrar ska känna trygghet och tillit till vården. De ska få professionell vård, gott bemötande och stöd i den förändring de står inför så vi på ett så bra sätt som möjligt kan välkomna nytt liv. 

250 000 kr i årligt stöd till kvinnojourerna för att hjälpa dem att fortsätta göra sitt viktiga arbete. Våld i hemmet är något tyvärr som riskerar att öka i pandemins spår. Därför behöver vi fortsätta det förebyggande arbete vilket Region Kalmar län gjort under året genom att man tagit fram en nu handlingsplan för arbetet mot våld i nära relationer.

Arbetet med nära vård fortsätter och med hjälp av årets digitala utveckling har vi gjort stora steg fram. Varje hälsocentral har psykolog och vi erbjuder även digital kontakt för att på ett enkelt sätt hjälpa patienten. Den psykiska ohälsan fortsätter öka, främst bland kvinnor och därför vill vi fortsätta utveckla arbetet med nära vård för att kunna ge stöd så väl vid sjukdom och förebyggande. 

Länsunionens(S, C, L) står för ett jämställt Kalmar län och det visar budgeten med bravur. Det finns också bland annat stansningar på jämställd lönesättning och barn och ungdomspsykiatrin. Som socialdemokrat känner jag mig trygg i att vi fortsätter satsa för kvinnors hälsa och för att vi ska känna trygghet och kunna leva ett bra liv i vår region.

Malin Anell

Socialdemokrat

Ledamot regionfullmäktige

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: