Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DEBATT:

Det verkar vara skillnad på folk och folk, menar Jens af Ekenstam Stenman.

DEBATT: "Det är skillnad på folk och folk"

Det är skillnad på oss. Folk.

Annons:

Jag har en bekant som sökte jobb här i Vimmerby. Inom vården. Trettio års erfarenhet. Drygt. Kan ge en rad mediciner på delegation. Har arbetat inom kommunens vård tidigare.

Blev erbjuden lägsta grundlön som startlön. ”För det är policy” …

Ponera nu att någon söker den lediga tjänsten som ekonomichef. Trettio års erfarenhet. Drygt. Räck upp en hand den som tror att vederbörande blir erbjuden någon slags ”grundlön” – Där erfarenhet och tidigare arbetsår inte spelar någon som helst roll.

Tror ni den sökande skulle tacka ja till den tjänsten?

Nej, inte jag heller.

*

Och som den goda arbetsgivare kommunen givetvis vill vara kommer personen heller aldrig få det löneerbjudandet, utan något som är betydligt bättre än så. Man måste ju betala för att få kvalitet!

Min bekant då? Ja, det blev ingen anställning där heller. Hon gick därifrån. Kommunen gick miste om trettio års erfarenhet och kompetens. Drygt. Men det var ju ”bara” inom vården såklart. Där gäller inte riktigt samma premisser om den ”goda arbetsgivaren” eller att kvalitet måste få kosta.

Det är skillnad på folk och folk i Vimmerby kommun.

*

Utan att blinka kan vi kosta på oss konsulter för hundratusen eller mer i månaden. Utan att blinka kan vi säga nej till trettio års erfarenhet, kunskap och kompetens inom vården, för att den skulle kosta några tusenlappar mer.

Varför är det viktigt att vara en god arbetsgivare bara för en del och inte för andra?

Vilken kommun vill vi ha? Så länge väljarna röstar på samma alternativ om och om och om igen, lite som att ladda upp samma film om och om och om igen för att hoppas att den här gången – den HÄR gången – kommer den sluta annorlunda, kommer ingen förändring att ske.

Så, vilken kommun vill DU ha?

Jens af Ekenstam Stenman – V i Vimmerby

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: