Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Kan Smålands högsta kommunskatt sänkas 2022?

Ingela Nilsson Nachtweij (C) vill att skatten sänks. Foto: Jakob Karlsson

DEBATT: Kan Smålands högsta kommunskatt sänkas 2022?

Jag har tagit del av förslaget till budget för 2022 som ligger på kommunens hemsida och som ska beslutas den 14 juni. Jag har även läst Simon Henrikssons krönika om skattetrycket för Vimmerbyborna.

Annons:

Under de drygt tio år som jag varit politiker så har jag ägnat många timmar åt att försöka förstå varför Vimmerby kommun har så hög skattesats. Jag bedömer att Vimmerby kommun har bättre förutsättningar än många andra kommuner som har lägre skattesats. 

Jag reflekterar liksom Simon Henriksson över att Vimmerby kommun borde ha en lägre skattesats, inte minst för att öka attraktionskraften. Jag har tidigare skrivit en insändare om skillnaden mellan skattesats i många storstadskommuner och landsbygdskommuner kopplat till skatteutjämningssystemet. Det kan skilja hela fem kronor på varje hundralapp. 

Inför kommunfullmäktiges sammanträde skulle jag vilja ha fram hur en budget med 50 öre lägre skatt skulle se ut och vilka konsekvenser det skulle få. Vi måste alla jobba tillsammans för att göra hela kommunen bättre och en skattesats i paritet med våra grannkommuner vore önskvärt och enligt mig fullt möjligt att nå om man sätter det tydliga målet i budgeten. 

Centerpartiet gick till val 2018 med målet att på sikt sänka skatten och nu är det väl dags för Vimmerbyalliansen att leverera resultat. 

Ingela Nilsson Nachtweij (C)

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: