Annons:

Sök

Annons:

Betraktelse: Havet och bergen

Jag har hört berättas om en bonde som föddes och växte upp på en gård någon mil söder om Kristianstad. Han arbetade på den gården i hela sitt liv. I början på 90-talet satt han en dag och samtalade med en besökare. I samtalet kom det fram att mannen aldrig hade sett havet. Han bodde bara tre mil ifrån det men hade aldrig varit där.

Annons:

Precis som den mannen kunde leva ett helt långt liv så nära havet och aldrig uppleva det, så gör många människor med bönen. Gud har gett oss en möjlighet att be till honom. Det är som en ocean av möjligheter och resurser som många svenskar helt går miste om, för att de aldrig ber helt enkelt.

Sådär kan vi leva våra liv, som om en andlig verklighet inte finns. Är vi aldrig där så är det ju som om det inte finns. Vi får inte erfara det och får ingen glädje utav det.

 *

Bönen är något mer än en stilla stund – den ger en frid som är djupare än något annat. Bönen är ett samtal, en möjlighet att tala med den störste av alla, den som har all makt och alla tillgångar. Den innebär en möjlighet att lägga sina vardagsbekymmer i Guds händer.

Gud svarar på bön och griper in i konkreta situationer när vi ber till honom. Han verkar också i oss när vi ber till honom, så att vi får nya perspektiv på saker. Vi utvecklas och blir mera lika honom, precis som vi blir mer lika andra personer som vi umgås med. Vi blir lyckligare och mer fulla av hopp. När vi ser att Jesus är i centrum av våra liv och inte vi själva och våra bekymmer, så får våra liv en helt ny mening och glädje.

 *

Jag skulle önska att många fler skulle få uppleva hur fantastiskt det är att få be. Då kommer vi att få se fantastiska saker hända både runt omkring oss och inom oss. Om du har varit vid havet och njutit av dess storhet, skönhet, doften, vågornas brus, om du har varit ute till havs och känt din litenhet inför de väldiga krafterna, så glömmer du det aldrig.

Många som har upplevt havet på det viset känner att de ständigt måste återvända. Det blir en längtan till havet. Har man aldrig varit där så förstår man inte grejen. Men har man upplevt det så vill man inte vara utan det. Så ge bönen en chans. Ge Gud en chans att gripa in i ditt liv. Gud är ju inte långt borta ifrån någon enda utav oss.

”Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord.” (Psaltaren 121:1–2)

Karl Oskar Fredriksson

Pastor i Betelförsamlingen i Djursdala

karloskar@beteldjursdala.se

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: