Annons:

Sök

Annons:

BETRAKTELSE: Jesus ger inte upp på någon enda av oss människor

Den här veckans betraktelse kommer från Anita Waernqvist, kyrkoherde i Södra Vi - Djursdala församling.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den här söndagens evangelietext (Lukas 15:1-7), handlar om borttappade och återfunna får. Herden som äger fåren upptäcker att ett av dem saknas, och ger sig då ut för att leta efter det. Alla fåren i flocken är lika viktiga för herden. Temat för denna söndag är förlorat och återfunnet.

I dagens samhälle verkar det många gånger, enligt mig, vara lättare att tappa bort sig än att finna sig själv. Vi omges av så otroligt många valmöjligheter på alla plan, att det blir förvirrande och osäkert vilket man bör, vill och ska välja. Vad är det egentligen som är viktigt i mitt liv och får mig att känna mig hel?

*

För egen del skulle jag svara att lyckan sitter i att känna sig älskad och att ha någon att älska. Att kunna både ge och ta emot kärlek. Men var och i vad finner jag kärlek? När livet som pågår runt omkring oss är ett till synes ändlöst virrvarr av människor, val, pengar, saker och intryck.

I texten om det borttappade fåret kan vi läsa om herdens idoga letande efter det. När han sedan finner det, samlar han grannar och vänner omkring sig för att ta del av hans glädje över att ha funnit det. Vi människor är på sätt och vis lika fåren. En stor flock individer av alla möjliga sorter och ullkvaliteter. En del är svarta, en del är vita. En del har lång svans, en del har kort.

*

En del får springer bort hela tiden, medan andra blir helt hysteriska bara de kommer några meter ifrån flocken. Sen ska vi inte glömma alla olika bräk det finns. Inget får bräker exakt likadant, precis som vi människor. Vi låter alla olika.

Mitt i flocken har vi Jesus, som vill vara vår herde. Jesus känner, precis som herden i berättelsen, alla sina får. Han älskar dem vart och ett PRECIS lika mycket. Vi är inte någon perfekt flock, men kanske det är just därför som Jesus älskar oss så mycket! Kanske är det just det O-perfekta hos oss människor som gör att vår herde Jesus aldrig ger upp om oss och vänder oss ryggen?

Jag tror att dagens texter vill lära oss hur oerhört viktigt det är för oss att vi har en herde som verkligen älskar oss och bryr sig om oss och aldrig överger oss. Dagens trösterika budskap är att Jesus inte ger upp på någon enda av oss människor. Han söker oss med sin kärlek, förlåter och uppmuntrar. Han vill omge oss på alla sidor och hålla oss i sin varma trygga kärleksfulla hand. Ingen ska vara borttappad eller förlorad, Jesus vill finna oss alla.

Amen 

Kyrkoherde Anita Waernqvist

Södra Vi- Djursdala församling

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: