Annons:

Sök

Annons:

Betraktelse: Alla dessa falska profetior

Veckans betraktelse står Carl-Johan Hultman, pastor i Tabor i Rumskulla, för.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Matteus kapitel 7, vers 15 - 21 

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Plockar man kanske druvor på törnen eller fikon på tistlar? Så bär varje gott träd bra frukt, men ett uselt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt. Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden. På deras frukt skall ni alltså känna igen dem. Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja. 

Hur enkelt är det inte att lyssna på dom som säger de rätt orden. Följ mig och lita på mig så ska det gå bra för dej och alla andra. Bibeltexten som är för denna söndag, talar om att vi ska se upp med de falska profeterna, de som talar vackert men har ingen täckning för det som de säger.

Det är på deras frukt som man kan se om de är att lita på. I ett samhälle som mer och mer handlar om vårt eget och att roffa åt sig själv. I ett samhälle som talar mer om rädsla än om kärlek och allas likas värde. I ett samhälle där det ok att säga, att om du har en annan hudfärg eller kommer som flykting, har du ingen rätt att vara här. Detta tycker jag visa på dålig frukt i ett helt land. Vad tog landet Sverige vägen landet som stod upp för allas lika värde, landet som sa välkommen hit, du behövs och är värdefull.

Vi skulle inte klar oss dom som på olika vägar kommit hit, titta bara på fotbollslandslaget som visar hur vårt land ser ut idag. Nu är det dax att börja kultivera den rätta frukten, genom att stå upp och säga ifrån.

Inom några månader har du och jag möjligheten att upprätta vårt eget och vårt lands värde

Genom att få rätt personer som styr vårt land. Ett land som kallar sig Kristet bör stå på den svages och främlingen sidan. Låt oss skapa god frukt i det träd som kallas för Sverige. Den god frukten skapar vi tillsammans, så låt oss se framåt med glädje o vänta på den goda frukten.  

Carl-Johan Hultman

Pastor i Tabor i Rumskulla

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: