Annons:

Sök

Annons:

Betraktelse: ÖPPNA DIG!

Tankar inför 12:e söndagen efter trefaldighet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I kommande söndags bibeltext från Markus evangelium möter vi en man som inte kunde höra och knappt tala. Vilket handikapp och utanförskap. Ett bra tips var att söka upp Jesus. Denna gång räckte det med ett ord från Jesus, EFFATA, som betyder Öppna dig. Fantastiskt, mannen började tala och kunde höra allt som pratades runt honom och med honom. Att kunna både prata och lyssna är att vara öppen, vara delaktigt i det som sker. Här finns några tankar inför helgen.

ÖPPNA DIG FÖR FRIHETEN I KRISTUS.

Under sommaren har jag funderat mycket på förmånen att få vara Guds barn. Att en gång få säga sitt JA till Kristus och bli befriad från synden, men att också varje dag få ta emot förlåtelsen och vandra i Jesu sällskap. Att vara fri är att vara bunden till Jesus. En personlig relation med Jesus är att Öppna sig för honom.

ÖPPNA DIG FÖR BIBELLÄSNING OCH BÖNEGEMENSKAPEN.

Gud vill utmana oss till en utökad bibelläsning och fördjupad bönegemenskap. Det är viktigt för oss kristna att dagligen studera bibeln och det är värdefullt att känna till vad bibeln berättar i olika sammanhang. Bönen är en maktfaktor, låt oss be för olika områden och människor. Vi får inte glömma att be om Guds vilja i Valet den 9 september.

ÖPPNA DIG FÖR ALLA UTMANINGAR SOM KYRKAN STÄLLS INFÖR.

Kyrkan har fantastiska möjligheter i dag. Vi ser också ett stort behov att anta utmaningarna, människor behöver ett kristet alternativ för att orka vidare. Våra kyrkor skall inte stå tomma, när vi har världens bästa erbjudande att Jesus lever. Det finns ett stort kapital i alla frivilliga resurser. Vi behöver hjälpa fram alla dessa goda krafter. Inom kyrkan är vi ibland låsta i former och ramar. Det är inte farligt att släppa lite på dessa. Låt oss tillsammans våga ta ett steg framåt och bjuda lite extra på kyrkornas erbjudande och öppenhet.

ÖPPNA DIG MOT ANDRA MÄNNISKOR.

I dag är många av oss tysta, isolerade och egoister. Vi behöver ta till oss av orden Öppna Dig. Öppenhet skapar en god och läkande atmosfär. Vi behöver bli öppnare mot varandra och dela både glädje och tråkigheter. Vi behöver varandra, tala med varandra, lyssna på varandra och vi behöver ett öppnare samhälle. Låt oss vara med och öppna upp!

Lyft oss, o Gud, ur våra tröga vanor. Krossa vårt skal av värdighet och blyghet.
Lös oss från jaget, ge oss kraft att älska. Gud, gör oss fria!

Magnus Carlsson, Evangeliska Fosterlandsstiftelsen

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: