Annons:

Sök

Annons:

Krönika: Spelarnas eget fel – men nu har de straffats nog

Kommer Djursdala SK att släppa Joakim Hammar och Jonatan Green till BK Boston? Foto: Ossian Mathiasson

Krönika: Spelarnas eget fel – men nu har de straffats nog

Joakim Hammar och Jonatan Green får skylla sig själva. Det är min utgångspunkt i den lokala fotbollssoppan som kokades ihop strax innan seriestart. Men någonstans måste också Djursdala SK förstå vilken nivå klubben befinner sig på. Vi snackar gärdesgårdssfotboll. Spelarna har fått sitt straff nu. Det är dags att låta dem lira igen.

Annons:

En dryg vecka innan seriepremiären bestämde sig Joakim Hammar och Jonatan Green för att de inte längre ville spela i Djursdala SK. DSK-ledningen agerade på det mest av kraftfulla sätt och meddelade att de inte kommer att skriva på några övergångspapper som gör att Hammar och Green kan spela för BK Boston. Spela i Djursdala, annars är säsongen över. Snacka om hårda papper.

Applåderades från de flesta håll

Där och då kunde jag på ett sätt förstå DSK och klubben verkade också ha en stor majoritet av ”fotbollsfolket” i trakten bakom sig.

Möjligt att jag tillhör den gamla stammen här. Men jag tycker faktiskt inte att man kommer på att man vill byta förening och lag inom kommunen en dryg vecka innan en seriepremiär. Det sätter både förening, lagkamrater och ledare i skiten.

Djursdala valde att statuera exempel. Det applåderades från de allra flesta. Just då, ska tilläggas.

Handlar om en hobby

Klubben menade att det finns en frimånad att hålla sig till om man vill byta klubb. Att Djursdala sedan själva har gjort klart med flera nya spelare den senaste tiden svider förstås lite extra i ögonen på Hammar, Green och BK Bostons representanter.

Nu tror jag att den här soppan aldrig hade blivit någon soppa om spelarna hade bett om ett klubbyte i, säg februari. Tidpunkten var otroligt illa vald.

Men någonstans är det också dags att inse vad det är man faktiskt sysslar med i de allra flesta fotbollsföreningarna i trakten. Det handlar om en hobby. Det är gärdesgårdsfotboll vi snackar om. Glada amatörer.

Har passerat gränsen

Vad jag tycker själv? Ja, jag tycker absolut att det var rätt att ge spelarna ett straff och på så sätt visa att ”så här gör man inte”. Men någonstans har det där straffet redan passerat gränsen för vad som kan ses som anständigt. Hammar och Green har nu missat Bostons sju första matcher. En avstängning som hade stannat på fem matcher tycker jag hade varit smakfullt.

I kväll har Djursdala SK:s styrelse ett möte där frågan gällande Hammar/Green åter ska lyftas. Jag hoppas att de tar rätt beslut. Låt grabbarna spela fotboll nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: