Annons:

Sök

Annons:

KRÖNIKA: Kom igen VH, det är Hockeyallsvenskan nu

Krönikören Simon Henriksson är inte imponerad över hur Vimmerby Hockey hanterat situationen med sin klubbchef. Bilden är ett montage. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån/Arkiv

KRÖNIKA: Kom igen VH, det är Hockeyallsvenskan nu

Föreningens ordförande ljög mig rakt upp i ansiktet. Det retar alla och inte minst en journalist. Så här skulle klubben hanterat det som inträffat.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey behöver förstå att man befinner sig i Hockeyallsvenskan. Det är landets näst högsta hockeyliga och en av Sveriges allra hetaste ligor alla kategorier. 

Då måste kommunikationen vara bättre. Har det någonsin framstått som att något skett i samförstånd när det handlar om tidsbrist? Vad var det för formulering?

”Klubbchefen avslutar sitt uppdrag på grund av tidsbrist. Vi tackar för hans insatser”. Det hade varit normalt att skriva om nu tidsbrist var anledningen. 

I stället skrev man följande:

"Vimmerby Hockey och klubbchef Andreas Zukiewicz har i samförstånd enats om att avsluta rollen som klubbchef med anledning av tidsbrist. Vi tackar Andreas för hans insatser", skrev klubben.

Aldrig någonsin tidigare har väl en formulering tydligare signalerat att en hund var begraven.

Så skulle pressmeddelandet sett ut

Sent i går kväll kunde vår tidning avslöja att sanningen också är en annan. Klubbchefen hade nämligen efter segermatchen mot Östersund gått till en krog i Vimmerby, hamnat i bråk och blivit utslängd. Till råga på allt med en Vimmerby Hockey-jacka på sig. 

Att han därmed inte kunde vara kvar som klubbchef i en hockeyallsvensk kontext ter sig uppenbart. Att han tidigare skött uppgiften helt ideellt och haft en bra dialog med såväl förbund som kommun hjälper inte. 

Beslutet var tvunget att tas, men kommunikationen från klubben lämnar en del övrigt att önska. Inför framtiden, om något inte särskilt roligt inträffar igen, så ska ni få ett gångbart tips.

Så här skulle klubbens pressmeddelande nämligen sett ut. För att inte sprida rykten, oklarheter eller behöva ljuga, vilket kanske inte ens gör dem något förvisso, om orsaken. 

”På grund av en incident i helgen avslutar klubbchefen sin tjänst med omedelbar verkan. Incidenten strider mot föreningens värdegrund och styrelsen har därför tagit det här beslutet. Klubbchefen är ångerfull över det inträffade och föreningen tar avstånd från det som hänt. Vi kommer inte gå in på några detaljer och kommer inte lämna några fler kommentarer om det inträffade med hänsyn till alla inblandade. Vid frågor från media kommer vi hänvisa till det här pressmeddelandet”. 

Så enkelt hade det varit. Vimmerby är en liten stad och vad som hade skett hade sipprat ut förr eller senare. Men då hade klubben åtminstone kunnat stå rakryggat. Man hade inte ljugit media rakt upp i ansiktet. 

Kom igen, VH, det är Hockeyallsvenskan nu. Inte Hockeytvåan eller division fem i fotboll.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: