Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Var hittar du de bästa oddsen – online eller offline?

Onlinebetting är extremt populärt och har varit så under lång tid. Det är bekvämt och enkelt att lägga spel på ett enormt utbud av sportevenemang. Det ger också spelare tillgång till marknader när som helst och var som helst, utan att ens behöva resa sig från soffan och lämna sitt hem. Men innebär det att de traditionella spelbutikerna på hörnet är föråldrade?

Annons:

Inte alls, och det är inte sällan man ser spelbutiker längs landets gator och torg. Dessutom suddas gränserna ut mellan de man ser i fysisk form och de som också driver sina egna onlinespelplatser. Dessa fångar in så många spel som möjligt.

Det leder till en intressant fråga: kan man få bäst odds på svenska bettingsidor online eller hos den lokala spelbutiken? Detta utforskar vi på denna sida.

Avgörande faktorer

Det är lite knepigt att ge ett definitivt svar eftersom ingen kommer att få de bästa oddsen 100% av tiden. När vi tittar på skillnaderna mellan odds online och offline finns det vissa faktorer att överväga.

Omkostnader

Att driva en fysisk butik medför stora omkostnader, såsom köp av fastighet, hyra, licensiering, säkerhet, löner och mer, vilket är utgifter som överförs till konsumenten. Det är ett naturligt antagande att onlinetjänster kommer att ha billigare driftkostnader. Dock är inte heller underhållet och bemanningen billig på spelsajter online heller. Uppväger det ena det andra?

Mångsysslare

Det faktum att du kan hitta spelbolag med både en fysisk och en online-närvaro är intressant. Du kanske går i centrum och bara ser en eller två spelbutiker. Där skulle det vara logiskt att oddsen därför kanske inte är lika höga på grund av en bristande direkt konkurrens. På onlinemarknaden måste ett spelbolag agera mot ett massivt antal andra konkurrerande spelplatser, så odds kan potentiellt vara bättre där.

Oddssättning

Ett spelbolag engagerar sig inte direkt i att bestämma och justera odds för sportevenemang. Dessa uppgifter hanteras av specialiserade plattformar som har kontrakt med spelbolagen. I Sverige grundades företaget Kambi 2010, som nu har vuxit och erbjuder sina tjänster till många spelbolag online.

Hur påverkar detta kvaliteten på oddsen? Direkt avgörande. Hos en leverantör kan oddsen vara högre eller lägre än hos en annan, bestämt av olika faktorer. Problemet ligger dock i att spelbolag ofta motvilligt avslöjar sina oddssättare, och du kanske inte vet om ifall du är på ett Kambi spelbolag eller på en sida där en annan oddsleverantör opererar. Dessutom är det osannolikt att du hittar en leverantör vars odds ligger över marknadsgenomsnittet för samtliga evenemang.

Spelbolagets marginal

De största skillnaderna mellan oddsvärdena kommer förmodligen inte att vara så synliga för spelarna. Dessa kommer troligtvis att bakas in i höga marginalser hos spelbolagen. Oddsen i en spelbutik genereras ändå av liknande databehandling och inte manuellt som förr i tiden. Dagarna då manuella oddsättare gjorde enskilda bedömningar är sedan länge förbi.

Spelarens val

Om en spelare går in i en spelbutik kommer de inte att kunna jämföra priser och förhandla med personalen för att få ett bättre pris. De kommer att behöva nöja sig med de odds som presenteras för dem vid just den tidpunkten. Online är läget annorlunda, då spelarna enkelt kan göra en snabb oddsjämförelse mellan ett stort antal olika sajter och därefter välja de bästa.

Bonusar

Detta är ett område där onlinebetting ändå vinner. Enligt svensk lag kan en spelare bara få en penningbonus från ett svenskt spelbolag på nätet, men det är fortfarande bättre än vad som erbjuds i fysiska spelbutiker. På onlineplattformar ser man ofta välkomsterbjudanden i form av en kontantbonus eller ett gratisspel, till exempel.

Sammanfattningsvis

Så vilken typ av spelbolag erbjuder bättre odds? Bör du gå online eller offline? För bekvämlighet, variation och bonusar samt förmågan att snabbt göra en oddsjämförelse; onlinebetting vinner varje gång.

Det handlar om att ha valen och möjligheterna att välja olika odds från olika källor, i motsats till de som är satta på en fysisk plats. Spelbutiker har fortfarande en stor plats i industrin och förblir väl stöttade, annars skulle de fortsätta operera.

För social interaktion, atmosfär och integritet då man inte delar personlig information online, finns det fördelar med den fysiska spelbutiken. Men när det gäller renodlade siffror på spelbolag och de insatser som placeras, då leder onlinebetting vägen och det är något som kommer att driva utvecklingen av bättre odds vidare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: