Annons:

Sök

Annons:

ANRIK HERRGÅRD BRINNER NED TILL GRUNDEN

Det brinner en fullt utvecklad brand i en villa i Västerviks kommun. Branden startade strax innan klockan 16, och vid 18-tiden rapporterades det att huset inte kommer att gå att rädda.

Annons:

Enligt larmet, som kom vid 15.55-tiden på torsdagen, ska det röra sig om en brand på Tjustad gård. Räddningstjänsten uppger att branden är fullt utvecklad. Herrgårdsbyggnaden från 1800-talet gick inte att rädda, men enligt SOS Alarm vid 20.40 finns det ingen spridningsrisk i nuläget. Det är dock fortfarande ett stort pådrag på platsen och hela tio enheter från räddningstjänsten finns på plats. 

– Hade det fortfarande varit någon spridningsrisk eller att det hade spridit sig hade vi nog vetat det, säger talespersonen på SOS Alarm vid 20.40. 

Vi har sökt vakthavande befäl under kvällen, men utan resultat. 

Här kan du se våra tidigare uppdateringar från kvällen: 

Uppdatering klockan 17.00:

SOS Alarm Akuta händelser uppger vid klockan 17.00 att sju enheter från räddningstjänsten och en ambulans är på plats. Ingen person har först till sjukhus eller annan vårdinrättning.

Uppdatering klockan 18:05:

Till Västerviks-Tidningen berättar Peter Helge, som är insatsledare på platsen, att Tjustad gårds huvudbyggnad inte kommer gå att rädda.

– Läget är inte under kontroll. Huvudbyggnaden brinner, och vi kommer inte kunna släcka den utan den kommer få brinna ner. Nu försöker vi förhindra spridning till intilliggande byggnader, vi kommer dämpa så mycket vi kan och försöka se till att det inte sprider sig. Nu börjar det blåsa också, det gjorde det inte tidigare, och det försvårar.

Enligt Helge har ingen person skadats i branden.

Artikeln kommer att uppdateras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: