Annons:

Sök

Annons:

MAN DÖMS TILL FLERÅRIGT FÄNGELSESTRAFF FÖR VÅLDTÄKT

En Västerviksbo i 40-årsåldern döms för våldtäkt och en rad andra brott till ett flerårigt fängelsestraff. Foto: MostPhotos

MAN DÖMS TILL FLERÅRIGT FÄNGELSESTRAFF FÖR VÅLDTÄKT

En man i 40-årsåldern, hemmahörande i Västerviks kommun, döms till ett flerårigt fängelsestraff för en mängd olika brott. Mannen döms bland annat för våldtäkt mot en tidigare partner på ett hotell i Västervik. 

Annons:

Mannen har haft en relation med en kvinna under flera års tid. Men mannen dömdes i september 2021 till fängelse för grov kvinnofridskränkning mot den berörda kvinna.

Helgen den 19 och 20 november förra året träffades de båda på ett hotellrum i Västervik. Kvinnan har uppgett att mannen var arg när de kom till hotellrummet. Därefter menar kvinnan att mannen tog tag i hennes axlar och knuffade ned henne på sängen. 

Därefter försökte kvinnan skrika, men mannen höll för hennes mun och slet av henne byxorna. Därefter våldtog han kvinnan trots att hon tydligt förklarade att hon inte ville samtidigt som hon grät. 

I förhör har kvinnan berättat att mannen före våldtäkten sagt att han "skulle straffa henne" för att hon hade tillåtit en kompis att skrika åt honom.

Dagen efter kom mannen tillbaka, vilket berodde på en hund som de båda ansåg var deras. I samband med detta misshandlade mannen kvinnan. 

Förnekat brott

Mannen har förnekat våldtäkt, men berättat att han och kvinnan hade sex med varandra. Han har dock påstått att det var sex som båda ömsesidigt önskade.

Rätten hade kallat ett flertal personer som vittnen som bekräftar att kvinnan varit mycket trovärdig i sin version av händelsen.

Tingsrätten har tagit ställning till huruvida kvinnan är trovärdig och tillförlitlig. Rätten menar att man har svårt att se att kvinnan skulle ha förmåga att ljuga om händelsen och har lagt hennes uppgifter som grund för bedömningen.

Av såväl den skriftliga som den muntliga bevisningen har det framgåt att kvinnan haft skador av händelsen.

"Skadornas utseende är förenligt med att ha orsakats på det sätt som framgår av NN:s uppgivna händelseförhopp", skriver rätten.

Sammanfattningsvis finner tingsrätten att kvinnans uppgifter tillsammans med stödbevisningen är tillräcklig för en fällande dom.

Döms för flera brott

Mannen döms nu för våldtäkt, misshandel, två fall av stöld, två fall av brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott. Mannen, som förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret, döms nu till tre år och två månader i fängelse.

Västerviksbon har suttit häktad sedan slutet av november 2022 och ska kvarstanna i häktet tills dess att domen vunnit laga kraft. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på sammanalgt 215 000 kronor. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: