Annons:

Sök

Annons:

Tidigare sjukvårdschef i norra länet misstänks för upprepade dataintrång

En tidigare chef inom sjukvården i norra delen av länet åtalas för dataintrång. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos/Pixabay

Tidigare sjukvårdschef i norra länet misstänks för upprepade dataintrång

En kvinna bosatt i norra Kalmar län misstänks för att vid ett stort antal tillfällen ha gjort slagningar och hämtat ut information om bland annat tre närstående ur regionens patientjournalsystem. Nu åtalas hon vid Kalmar tingsrätt.

Annons:

Kvinnan, som är i 55-årsåldern och tidigare har haft en chefsposition inom sjukvården i norra Kalmar län, ska enligt åklagare Eline Palm olovligen ha berett sig tillgång till uppgifter som är avsedda för automatiserad behandling. Detta genom att göra slagningar i systemet och få ut uppgifter om sig själv samt om tre närstående.

Enligt det åtal avseende dataintrång som nu har lämnats in till Kalmar tingsrätt ska intrången ha skett vid 38 tillfällen under 29 olika dagar mellan den 17 november 2018 och 10 juni 2020.

Har erkänt i förhör

Målsägande är Region Kalmar län, en kvinna i 65-årsåldern bosatt i norra delen av länet samt dödsbon för en avliden kvinna och en avliden man.

Utöver förhör med den misstänkta kvinnan samt målsäganden har åklagaren också åberopat logganalyser från journalsystem, sammanställning av tillfällen för dataintrång sam regionens riktlinjer som bevisning.

I förhör har den tilltalade kvinnan erkänt brott.

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: