Annons:

Sök

Annons:

STORA VÄRDEN BORTA EFTER INBROTT HOS IDROTTSFÖRENINGAR I NATT

Jessica Eriksson är ordförande i Gullringens GoIF. Foto: Arkivbild/Stefan Härnström

STORA VÄRDEN BORTA EFTER INBROTT HOS IDROTTSFÖRENINGAR I NATT

Under natten till onsdagen utsattes två föreningar i kommunen för inbrott. Gods för stora värden ska ha stulits – bland annat två åkgräsklippare.

Annons:

Det var på onsdagsmorgonen som det upptäcktes att tjuvar hade brutit sig in i lokaler tillhörande både Gullringens GoIF och Gullringens Golfklubb. Från GGoIF har tjuvarna bland annat stulit en åkgräsklippare och en gasolgrill och från Gullringens Golfklubb en åkgräsklippare samt diverse motorredskap och verktyg som exempelvis röjsågar, uppger polisen.

Några kompletta godslistor är ännu inte upprättade, så därför är det totala godsvärdet hittills okänt. Klart är att dock att det handlar om ganska stora summor.

"Inte sånt här man vill hålla på med"

– Så oerhört tråkigt – det påverkar så klart både verksamheten och föreningen rent ekonomisk. Sedan tar det så mycket tid, ork och energi – det är ju inte sånt här man vill hålla på med, suckar Gullringen GoIF:s ordförande Jessica Eriksson.

Det är bara en och en halv månad sedan GGoIF senast hade besök av tjuvar. Även då stals en åkgräsklippare. Den var värd 150 000 kronor och täcktes inte av försäkringen. Den som stals i natt var av äldre modell och inte värd lika mycket pengar.

– Tillvägagångssättet denna gång är snarlikt, så mycket talar väl för att det är samma tjuvar. Förmodligen hade de hoppats på att vi skulle ha hunnit köpa in nya grejer sedan den senaste stölden, säger Jessica Eriksson.

Sågade upp yttervägg

För att ta sig in på Gullemon har tjuvarna bänt upp staketet, sågat upp ytterväggen till läktarbyggnaden, krupit in och sedan klippt upp låset och öppnat porten inifrån.

– Med tanke på det som tjuvarna stal hos oss och hos golfklubben måste de ha haft ett rejält fordon, godset kan knappast ha fått plats på en släpkärra. Sedan inbrottet i mitten av maj har vi gjort en del åtgärder, bland annat förstärkningar av lås, men det hjälpte tyvärr inte.

Polisen har ännu ingen misstänkt för nattens inbrottsstöld.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: