Annons:

Sök

Annons:

GASUTSLÄPP I VIMMERBY – RÄDDNINGSTJÄNSTEN KLARA PÅ PLATSEN

Ett larm om gasutsläpp i Vimmerby kom på torsdagen. Foto: Jakob Karlsson

GASUTSLÄPP I VIMMERBY – RÄDDNINGSTJÄNSTEN KLARA PÅ PLATSEN

Räddningstjänsten larmades på torsdagen om ett gasutsläpp i centrala Vimmerby.

Annons:

Larmet kom in till SOS Alarm vid klockan 13.25 på torsdagen. Enligt det ska det vara någon form av gasutsläpp i en byggnad på Lagergatan i Vimmerby.

Uppdatering 13:45:

SOS Alarms presstjänst berättar vid klockan 13.45 att en inringare ska ha sagt att det kommer lite gul rök ur en tank med kemikalier. Räddningstjänsten är framme på platsen och ska kontrollera tanken med kemdykare. Ingen ambulans har larmats.

Uppdatering 14.50: 

Räddningstjänsten är fortfarande framme på platsen. Det uppges vara disigt i lokalen och räddningspersonalen neutraliserar utrymmet och försöker lokalisera vad utsläppet beror på.

Uppdatering 16.00: 

Räddningstjänsten är alltjämt kvar på platsen och försöker neutralisera gasen som uppstod i samband med den kemiska reaktionen.

– Det går inte i en handvändning och det tar ett tag innan det blir neutraliserat. Det händer inte så mycket mer just nu, säger räddningstjänstens ledningsoperatör. 

Vad är det som har hänt?

– Det var en kontaminerad behållare som de skulle fylla på en syra i och det fanns rester av okänt innehåll i behållaren som gjorde att det blev en kemisk reaktion. De reagerade på varandra och ledde till gasutsläppet, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Ingen person har kommit till skada. 

Uppdatering 17.30: 

Räddningstjänsten avslutade sin insats klockan 16.53. Det finns, enligt räddningstjänsten, ingen risk för allmänheten och företaget har tagit över saneringen. 

Texten uppdateras. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: