Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: EN PERSON TILL SJUKHUS EFTER LÄGENHETSBRAND

Foto: Genrebild

JUST NU: EN PERSON TILL SJUKHUS EFTER LÄGENHETSBRAND

Räddningstjänsten larmades på torsdagskvällen om en brand i ett flerfamiljshus i Västervik. En person har förts till sjukhus.

Annons:

Enligt larmet, som kom in till SOS Alarm strax efter klockan 20 på torsdagskvällen, ska det vara på Markörkgatan, i närheten av Coop, som det brinner.

Övriga detaljer är ännu okända.

Uppdatering klockan 20.20:

Enligt SOS Alarms presstjänst ska det brinna i en lägenhet på en adress på Markörgatan. Räddningstjänst och två ambulanser är larmade till platsen. Omfattningen av branden och orsaken till den är okänd.

Uppdatering klockan 20.30:

SOS Alarms presstjänst berättar att en av de två ambulanserna har lämnat platsen och fört en skadad person till sjukhus. Den andra ambulansen är kvar på platsen och jobbar tillsammans med flera enheter från räddningstjänsten.

Det var en inringaren som såg att det brann i lägenheten och kontaktade SOS Alarm. När räddningstjänsten kom till platsen bekräftade man att det handlade om en fullt utvecklad brand i lägenheten.

Skadeläget för personen som har förts till sjukhus är okänt, liksom om ytterligare personer har skadats.

Uppdatering klockan 20.45:

Enligt Räddningstjänstens ledningscentral var det en fullt utvecklad brand på tredje våningen. Räddningstjänsten är kvar på platsen för att släcka och förhindra spridning. En ambulans är fortfarande kvar på platsen.

Uppdatering klockan 21.45:

Räddningstjänstens ledningscentral uppger att branden nu är släckt. Man har fortfarande personal kvar på platsen, men man räknar med att kunna lämna inom kort. Enligt Sara Andersson, presstalesperson hos polisen, är även en av deras patruller kvar på platsen. Brandorsaken är ännu okänd och det är fortfarande oklart hur polisen kommer rubricera ärendet. Enligt Sara Andersson befann sig personen som har förts till sjukhus inne i lägenheten vid tillfället. Skadeläget är ännu oklart.

Uppdatering klockan 21.55:

I en olycksbulletin skriver Region Kalmar län att en man i 50-årsåldern är livshotande skadad efter branden. Mannen, som är hemmahörande i norra Kalmar län, är inlagd på intesivvårdsavdelningen.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: