Annons:

Sök

Annons:

Ägaren efter väpnade rånet: ”Har hela tiden trott att det är säkert”

Butiken i Silverdalen blev rånad strax före stängning på torsdagskvällen. Ägaren Meiqing Lin är fortfarande skakad efter det som hon och hennes man fick uppleva. Foto: Ossian Mathiasson

Ägaren efter väpnade rånet: ”Har hela tiden trott att det är säkert”

Rånet mot butiken i Silverdalen tog bara några minuter. Meiqing Lin och hennes man Zilei Wu kommer aldrig glömma vad som hände kvällen den 2 januari 2020. 
– Vi blev så chockade och förstod inte riktigt vad som hände när de två maskerade männen kom in i butiken, säger Meiqing Lin. 

Annons:

Två maskerade gärningsmän, beväpnade med kniv och pistolliknande föremål, rånade matvarubutiken i Silverdalen på torsdagskvällen och kom över kontanter, cigaretter och lotter innan de lämnade butiken till fots i riktning mot Bruksgatan. 

Butiksägarna Meiqing Lin och Zilei Wu stod vid kassan och diskuterade vad de skulle beställa för varor till nästa vecka när de två maskerade männen slog till. 

– Det var två svartklädda män som bar svarta masker. De sprang till kassan och skrek ”pengar, pengar”. Vi blev så chockade och förstod inte riktigt vad som hände, vi trodde att det var några kunder som skojade med oss men vi fattade kort därpå att det var allvar, säger Meiqing Lin. 

"De sa två ord under rånet"

När Zilei sa att de inte skulle få några pengar hotade den ena mannen att skjuta honom med sin pistol medan den andre mannen tog sig in bakom kassan och hotade Meiqing med kniv och satte kniven i kassadisken. 

– Jag bara skrek och var jätterädd. Jag sa till min man att ge dem pengar och han öppnade kassan. Vi hade bara några tusen kronor, ungefär 8 000 kronor, och de var inte nöjda. De ville ha mer pengar, säger hon och fortsätter:

– De såg cigaretter som de plockade ner i väskan med sedlarna. De ville också ha Postnord-paket men det fick de inte, då tog de resten av kassainnehållet med mynt och lotter. De sa två ord under rånet, ”pengar” och ”mer”, säger hon. 

Båda rånarna var maskerade och stöldgodset uppgår till uppskattningsvis 12 000 kronor, enligt ägaren Meiqing Lin. Rånet var över på bara fyra-fem minuter men det är en otäck händelse som har rivit upp stora sår i hennes och familjens trygga tillvaro.  

– I går sa jag till min man och son att jag ville åka tillbaka till Kina, jag var väldigt ledsen. Jag vill inte stanna här eftersom det inte är tillräckligt säkert. Min man och son säger att polisen kan hjälpa oss och att vi måste fortsätta att driva butiken. Vår son trivs här i Silverdalen, säger hon. 

"Hade svårt att sova i natt"

Paret har bott i Sverige i två år och har drivit butiken i ett och ett halvt år. Hon trodde aldrig att en sådan händelse skulle kunna inträffa. 

– Silverdalen är en liten by och jag har hela tiden trott att det är säkert här. Det är första gången som det händer i mitt liv. 

Hur mår du efter rånet?

– Jag hade väldigt svårt att sova i natt, jag vaknade flera gånger. När jag börjar prata om det så får jag upp många bilder i mitt huvud. Hjärtat slår fort samtidigt som jag skakar och blir nervös. 

Under dagen är det många kunder som har kommit in i butiken och visat sitt stöd efter det inträffade. 

– Många kunder har kommit till butiken och frågat hur vi mår. De säger att de beklagar vad som har hänt och tänker på oss. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: