Annons:

Sök

Annons:

  • Personalen överraskades vid väpnade rånet: ”Traumatisk upplevelse”

    På sena lördagskvällen drabbades Coop i Målilla av ett väpnat rån och rånarna fick med sig en okänd mängd pengar. Foto: Ossian Mathiasson

  • Personalen överraskades vid väpnade rånet: ”Traumatisk upplevelse”

Personalen överraskades vid väpnade rånet: ”Traumatisk upplevelse”

Precis när personalen på Coop i Målilla skulle stänga butiken på lördagskvällen slog rånarna till. De bröt sig in i butiken via några bakdörrar och tvingade till sig en okänd mängd pengar under knivhot.

Annons:

Under tre raka kvällar, från torsdag till lördag, inträffade väpnade rån i Kalmar län och två av dem var i Hultsfreds kommun, Silverdalen på torsdagskvällen och Målilla på lördagskvällen. 

Vid 22-tiden på lördagskvällen, strax före Coops stängning i Målilla, kom två maskerade personer med mörka kläder in i butiken och tvingade till sig pengar under knivhot. 

– Det är fruktansvärt tråkigt och jag tänker framför allt på personalen som har drabbats. Det blir en traumatisk upplevelse, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd. 

"Har gjort det förut"

Rånarna tog sig in på baksidan av butiken genom att bryta upp några ståldörrar.

– Personalen var färdiga, höll på att larma och skulle gå hem när det kom in två maskerade män i butiken. Personalen blev överraskade då rånarna har brutit sig in och gått in i butiken på ett konstigt sätt. De tvingade till sig pengar och hade knivliknande föremål som de hotade personalen med. Förövarna i Målilla har gjort det förut, det är inte deras första brott, säger Richard Hedsand. 

"Krishantering med personalen

Ingen ur personalen skadades fysiskt men Coop-ledningen har tagit händelsen på fullaste allvar. 

– Det har varit krishantering med personalen i både Målilla och Mönsterås och det är igångsatt på båda ställena. Vi befarade att det skulle hända något mer i går men det var lugnt. Det är viktigt att samla all personal i våra butiker och berätta om vad som har inträffat. Det är olika hur människor reagerar efter ett rån. 

Hur mår personalen efter det inträffade?

– Det är blandat. Vissa blev arga och förbannade, andra blev ledsna. Det är tufft och jobbigt för alla inblandade men jag har fått rapporter om att personerna mår bra efter omständigheterna. Jag har ständig kontakt med Jessica (Nilsson, butikschef på Copp Målilla). 

Hur mycket pengar fick rånarna med sig?

– Jag vill inte gå in på det men det handlar enbart om kontanter.

Höjer säkerheten och ser över rutiner

Coop höjer säkerheten vid sina butiker efter de dubbla rånen och rutinerna har också tittats över.

– Jag tycker att vi har ett bra säkerhetsskydd men vi ska förstärka det ytterligare. Vi har ändrat om våra rutiner och förstärkt med fler personer i alla våra butiker. Vi har sett över hur vi stänger pengar och håller kontanter borta från butikerna. Framöver är det hög beredskap i samtliga butiker. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: