Annons:

Sök

Annons:

Enorm stöldvåg över Vimmerby – ”Anmärkningsvärt mycket”

Polisen är förbluffad över antalet anmälda stölder i Vimmerby denna vecka. Foto: MostPhotos

Enorm stöldvåg över Vimmerby – ”Anmärkningsvärt mycket”

En stöldvåg utan sällan skådat slag löper över Vimmerby. Polisen Susanne Hafström blev förvånad när hon gick igenom anmälningarna i dag.
– Så här många stölder har jag aldrig sett i Vimmerby, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Utöver de fall av stölder som DV berättat om tidigare är följande fall nyinkomna hos polisen:

  • Mellan tisdag-onsdag har någon krossat en bilruta på ett fordon som stod parkerat på Östra Tullportsgatan. Bilen tillhör en man i 35-årsåldern. Ingenting verkar ha tillgripits.
  • På Lögstadsgatan har Samhall fått rutorna krossade på två fordon. Ingenting ska vara stulet.
  • I måndags eftermiddag har någon stulit två cyklar värda 10 500 kronor vid en villa på Strandvägen. Den drabbade är cirka 40 år gammal.
  • På Falkängsgatan har någon krossat en ruta på en bil mellan måndag och onsdag. Ingenting verkar stulet.
  • Mellan 18 i onsdags och 6 i torsdags har någon krossat en ruta på ett fordon som stod parkerat vid Engströms bil. Fordonet tillhör Vimmerby Taxi.
  • Mellan 16.30 i går och 07.30 i dag har någon brutit sig in på Vimmerby gymnasium genom att krossa ett fönster. Väl inne i fastigheten har flera rutor krossats och två datorer stulits.
  • Mellan måndag och tisdag har någon tagit sig in i Vimmerby IF föreningslokal på Maskingatan och där stulit elektronik. Värdet är okänt.

"Ingen har sett någonting"

Utöver dessa fall finns flera liknande ärenden från veckan där en mängd fordon har fått rutor krossade. I få fall har gärningspersonerna tillgripit gods.

– Just nu är det rubricerat som stöld, men det kan visa sig att det handlar om skadegörelse. Inte i något fall har vi något att gå på, ingen har sett någonting, säger Susanne Hafström som är förvånad över det digra antalet:

– Det känns som att det är en räd. Jag har aldrig varit med om så många stölder i Vimmerby och gemensamt är det inte finns några spår, inga vittnen och ingen kameraövervakning.

Hur agerar ni nu?

– Jag tänker att jag fick vetskap om det nu. Håkan (Karlsson) har koll på det här som kommunpolis, men det är anmärkningsvärt många stölder

Kommer ni sätta in patrull nattetid?

– Det är inte jag som tar de besluten, men det är mycket möjligt att det blir så. Det är rimligt att man kommer agera utifrån det här. Vi ska vara ute och se vad som händer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: