Annons:

Sök

Annons:

Gripna för inbrottet misstänks för ytterligare brott

De två unga män som greps på måndagskvällen misstänkta för inbrott på Focushuset i Vimmerby utreds nu för ytterligare brott begångna i Vimmerby.

Annons:

Det var vid 20-tiden som larmet gick avseende ett pågående inbrott på Focushuset i Vimmerby.

Polisen var snabbt på plats med flera bilar. En hundpatrull fick upp spår efter gärningsmännen, vilket fick polisen att misstänka att de hade tagit en buss från Vimmerby.

Detta visade sig vara riktigt, då de båda misstänkta – två män i 20-årsåldern – kunde gripas på en buss på väg till Västervik, där de är hemmahörande.

Misstänks för ytterligare brott

Vid gripandet kunde polisen beslagta en mängd misstänkt stöldgods, berättar Ulf Gollungberg vid Västervikspolisen.

Under den senaste tiden har det skett en stor mängd inbrott och stölder i Vimmerby kommun, och polisen misstänker att de nu gripna kan vara kopplade till några av dessa.

Förnekar brott

– I första hand handlar det om inbrottet på Astrid Lindgrens skola häromdagen samt en stöld av en mobiltelefon som gjordes ur ett omklädningsrum i idrottshallen under måndagen, berättar Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

–  De båda männen sitter nu anhållna, och kompletterande förhör ska hållas med dem under tisdagen. Initialt förnekar de båda brott, säger Gollungberg.

En av de misstänkta männen är känd av polisen sedan tidigare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: