Annons:

Sök

Annons:

Kemdykare kontrollerar utsläppet på Åbro – personal har sanerats

Räddningstjänsten är på plats på Åbro Bryggeri. Foto: Jakob Karlsson

Kemdykare kontrollerar utsläppet på Åbro – personal har sanerats

Räddningstjänsten i Vimmerby har fått in ett larm om utsläpp av farligt ämne, i det här fallet gas i byggnad, på Åbro Bryggeri i Vimmerby.
– Det finns personal som har blivit exponerade för gasen, säger Magnus Svahn, vid räddningstjänsten vid 16.30-tiden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Larmet kom vid 15.40-tiden på onsdagen. Enligt initiala uppgifter ska det handla om en blandning av klor, svavel och brometik.

– Vi är på plats och försöker bilda oss en uppfattning om läget, säger Magnus Svahn, vid räddningstjänsten och fortsätter:

– Det ska vara två olika vätskor som kommit i kontakt med varandra. Det är inte helt klart hur det reagerar. Men det ska vara ett begränsat utsläpp och inget pågående i alla fall. 

Har personal drabbats?

– Några har blivit exponerade och dragit i sig lite grann. Ambulansen gör en bedömning. Det ska vara sveda i ögonen och sådär, så det görs en bedömning där.

UPPDATERING 17.30: Räddningstjänsten är kvar på platsen och kan konstatera att utsläppet har skett i ett begränsat och slutet utrymme inne på bryggeriet.

– Vi är på plats med kemdykare och späder ut gasen med vatten för att sedan pumpa upp det i behållare. Det gör vi för att samla upp det och för att gasen inte ska utvecklas. I nuläget är det statiskt, alltså inget fortgående utsläpp, säger Ola Ståhlgren, vid räddningstjänsten. 

Personal har sanerats. 

– Det handlar främst om en säkerhetsåtgärd. Vi har sanerat dem och tagit hand om kläderna. Personalen som kan ha varit i kontakt med ämnet sköljer av sig rikligt med vatten.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar fram till 19-tiden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: