Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
 Kvinna döms för våld mot tjänsteman på stadshuset

En kvinna döms för våld mot en tjänsteman på stadshuset. Foto: Jakob Karlsson

Kvinna döms för våld mot tjänsteman på stadshuset

En kvinna döms för våld mot en tjänsteman på stadshuset i Vimmerby. Händelsen inträffade den 5 juni förra året.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kvinnan, cirka 50 år och bosatt i Östergötland, utdelade ett slag i ansiktet på tjänstepersonen som fick smärta och rivsår i ansiktet. Hon har själv berättat att hon blivit arg och spottat på tjänstepersonen, men förnekat att hon utdelat något slag. Tingsrätten anser att tillvägagångssättet leder till slutsatsen att det inte varit avsiktligt att skada tjänstepersonen, men att den åtalade varit likgiltig inför risken att träffa offret.

Händelsen bedöms som ett ringa fall av våld mot tjänsteman och något skadestånd utgår inte till den drabbade eftersom våldet bedöms ha varit så pass lindrigt.

Frias och döms för stöld

Kvinnan frias för åtal om en ringa stöld på Chriona i Vimmerby. Hon ska vid ett tillfälle ha försökt stjäla en klänning av butiken, men avslöjades då av personalen. Kort därefter var samma klänning stulen, men till den händelsen går det inte binda kvinnan. Eftersom det inte går att döma någon för försök till ringa stöld frias hon på den punkten.

Däremot har hon erkänt och döms för en stöld på Jem & Fix i oktober i år. Kvinna stal en trimmer till ett värde av 1 048 kronor.

Straffet blir böter på 4 500 kronor och ett skadestånd till Jem & Fix på 549 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: